Podpora mladih talentov je naložba v razvoj in prihodnosti

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
25.03.2022 15:55
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Mlade pred začetkom poklicne kariere pogosto skrbi pomanjkanje delovnih izkušenj. Sploh za tehnične profile, kjer proces dela lahko zahteva praktična znanja, so izkušnje velika prednost, a obstajajo podjetja, ki so mlade talente pripravljena vzeti pod svoje okrilje.

S 360 zaposlenimi je skupina Salonit Anhovo največji zaposlovalec v Srednji Soški dolini. Da se stalno razvijajo in ostanejo v evropskem vrhu na svojem področju, veliko sredstev namenijo inovacijam, iskanju novih tehnoloških rešitev in izobraževanju mladih talentov. Vsak deseti delovno aktivni krajan občine Kanal ob Soči dela v skupini Salonit. Gre torej za zanesljivega delodajalca, ki je vpet v lokalno okolje in vidi mlade kot pomemben steber v prihodnji strategiji družbe. Svoje poslanstvo dokazuje tudi na različnih družbenih, socialnih in kulturnih področjih.

Pomembnost tehničnih znanj za poklice prihodnosti

Skupina Salonit že vrsto let deluje na področju promocije tehničnih poklicev za gospodarstvo. Kot vodilni slovenski proizvajalec gradbenega materiala s proizvodnjo zelo kakovostnega cementa in betona ter vrsto drugih gradbenih izdelkov izpolnjujejo zahteve najzahtevnejših gradenj. Njihovi strokovnjaki imajo torej specifična strokovna znanja, ki so jih pripravljeni deliti in spodbuditi mlade, da se odločijo za tehnične poklice. Pri promociji sodelujejo z osnovnimi šolami, se povezujejo z Gospodarsko zbornico Severne Primorske in so s Posoškim razvojnim centrom vključeni v Regijsko štipendijsko shemo Goriške regije ter v projekt Partnerstvo za kadre – promocija tehničnih poklicev med mladimi v Posočju in regiji. Tako se mladi že pred začetkom svoje poklicne kariere v živo seznanijo z delom, delovnimi navadami in navezujejo stike s katerimi pridobivajo dragocene delovne izkušnje.

Imajo jasno začrtane cilje: še naprej želijo omogočati stabilno delovno okolje, razvoj kompetenc svojih sodelavcev ter aktivno vključevanje v procese izobraževanj in usposabljanj. Mladi talenti v podjetje prinašajo svež veter in nov zagon, zato jih že med šolanjem vključujejo v delovne procese, jim ponujajo kakovostno zaposlitev z možnostmi sodelovanja pri razvoju podjetja in svoje poklicne poti ter pri delovanju v mednarodnem okolju, soustvarjanju zelenega prehoda ter pri sodelovanju z vrhunskimi strokovnjaki doma in v tujini.

V njihov program štipendiranja je trenutno vključenih 23 štipendistov, v zadnjih letih pa so uspešno zaposlili že šest štipendistov. Dijakom in študentom iz regije, ki se izobražujejo na tehničnih šolah, tako omogočajo izobraževanje in jim ponujajo možnost zaposlitve in nadaljnega razvoja kariere v ekipi strokovnjakov.

V program štipendiranja vključujejo predvsem tehnični profil s področja strojništva, elektrotehnike, mehatronike na vseh ravneh izobrazbe, od poklicne pa do 2. bolonjske stopnje, ter kemije in informatike na visokošolskem študiju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.