Podaljški v Ljudskem vrtu? To bi lahko bila tekma za zgodovino

Miha Dajčman Miha Dajčman
16.08.2018 17:19

Napetost pred povratnim obračunom tretjega kroga kvalifikacij za evropsko ligo narašča. Preverili smo, kdaj je NK Maribor v evropskih tekmovanjih igral v podaljških in kako se je tekma končala.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po tekmi med NK Maribor in PSV Eindhoven leta 1998.  
Arhiv Večer

Zaostanek Maribora proti Rangersom z 3:1 je velik, a v taboru vijoličastih verjamejo, da lahko rezultat z dobro igro preobrnejo v svojo korist. Ker Maribor v svoji zgodovini nastopanja v evropskih pokalih redko igra podaljške, smo preverili, kdaj se je to nazadnje sploh zgodilo. 
Ugotovili smo, da je tak primer le eden. V Ljudskem vrtu NK Maribor v evropskih tekmovanjih sploh še ni igral podaljškov. Edini dvoboj, ki ga Maribor ni zaključil po dveh tekmah se je zgodil leta 1998 v kvalifikacijah za ligo prvakov proti ekipi PSV Eindhoven. Prva tekma se je v Ljudskem vrtu 12. avgusta 1996 končala z rezultatom 2:1, za Maribor sta zadela Dalibor Filipovič in Peter Breznik, za moštvo legendarnega Bobbyja Robsona pa Joonas Kolkka. V Ljudskem vrtu je takrat tekmo spremljalo 8000 gledalcev, Maribor je vodil Bojan Prašnikar.
​Vijoličasti so se na Nizozemsko podali z veliko prednostjo, PSV pa je vlogo velikega favorita upravičil šele v podaljšku. Maribor je namreč povedel že v 5. minuti preko Filipoviča, Nizozemce sta v podaljške popeljala gola Ruuda van Nistelrooya v 9. minuti in Arnolda Brugginka v 69. minuti. Za napredovanje Nizozemcev sta v podaljšku zadela Dennis Rommedahl v 100. minuti in Gilles de Bilde v 102. minuti. Po edini tekmi s podaljški, ki jo je do sedaj NK Maribor igral v evropskih tekmovanjih, je torej napredoval nasprotnik vijoličastih

Po tekmi med NK Maribor in PSV Eindhoven leta 1998.  
Arhiv Večer
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta