Po smrti kitarista Clarka Motörheadi spet združeni

M.R.
11.01.2018 13:59

V boju s pljučnico je umrl legendarni kitarist heavy metal skupine Motörhead 'Fast' Eddie Clarke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
'Fast' Eddie Clarke
Facebook/Motörhead

Skupina je na svojem Facebook profilu zaspisala, da je 67-letni Britanec umrl že včeraj v bolnišnici. Clarke je začel igrati kitaro pri 15 letih. Igral je s številnimi lokalnimi bendi, med drugim tudi s skupino The Bitter End. Leta 1973 se je pridružil skupini Zeus, ki jo je vodil Curtis Knight. Po sporu zaradi ojačevalcev se je s skupino razšel in kmalu oblikoval novo skupino Continuous Performance. Tudi ta skupina se je kmalu razšla, že na začetku leta 1975. Sledil je še en poskus oblikovanja skupine, ki pa je prav tako klavrno propadel. 
Pozneje se je pridružil Motörheadu, ki ga je vodil zdaj že pokojni pevec Ian Fraser "Lemmy" Kilmister. Lemmy je bil edini stalni član skupine, a vse večje uspešnice so nastale v času, ko je bil pri skupini tudi Clark. In prav Lemmy, Clark ter Phil "Philthy Animal" Taylor so znani kot udarna trojka Motorheadov. Zdaj so že vsi trije pokojni. 
Lemmy je namreč umrl decembra 2015. Imel je raka na prostati, umrl pa je zaradi zastoja srca. Bobnar Taylor pa je zaradi odpovedi jeter umrl en mesec pred njim. 
Drugi kitarist skupine Phil "Wizzö" Campbell je v odzivu dejal, da je pretresen nad to novico, pri tem pa dodal, da bo pokojnik ostal v spominu po svojih rifih. Bil je pravi rok'n'roler, je še povedal Campbell.
"O moj jeb ... bog, to je žalostna novica, zadnji od treh amigosov," pa je Clarkovo smrt komentiral nekdanji bobnar Motorheadov Mikkey Dee. Povedal je, da sta se s Clarkom videla nedolgo nazaj in bil je v "odličnem stanju". Dee pravi, da se je že veselil njunega srečanja v prihajajočem poletju. "Zdaj lahko Lem in Philthy spet igrata z Eddijem in prepričan sem, da jih boste slišali, če boste pozorno poslušali," še pravi Dee.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta