Občina za gasilce dobrih 3,5 milijona evrov

Barbara Bradač
24.02.2021 18:00
Mariborska občina sofinancira javno gasilsko službo Gasilski brigadi Maribor, Gasilski zvezi Maribor in prostovoljnim gasilskim društvom
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aleš Ciringer, direktor Javnega zavoda Gasilska brigada Maribor in mariborski župan Saša Arsenovič ob podpisu letošnje pogodbe o sofinanciranju gasilske službe. Lani so prejeli 2,850.000 evrov, letos 3,130.000 evrov.
Mom

Z mariborske občine so sporočili, da je župan Saša Arsenovič danes s podpisom pogodbe Javnemu zavodu Gasilska brigada Maribor zagotovil 3,130.000 evrov za kritje dela stroškov za redne dejavnosti, med katere spadajo splošni materialni stroški in stroški dela zaposlenih delavcev. Gasilski zvezi Maribor je občina zagotovila 305.600 evrov za opravljanje nalog ter za vzdrževanje objektov in obnovo opreme prostovoljne gasilske službe. Posameznemu prostovoljnemu gasilskemu društvu, teh je enajst, pa 17.154 evrov za sofinanciranje nalog enote javne gasilske službe v procesu priprav in izvajanja reševalnih nalog, ki so v funkciji sistema zaščite in reševanja. 

Predsednik Gasilske zveze Maribor Slavko Kramberger in mariborski župan Saša Arsenovič ob podpisu letošnje  pogodbe o sofinanciranju gasilske službe. 
Mom
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta