Nova akcija Rogličeve fundacije: Kolesa in čelade za mlade kolesarje

Va
22.11.2023 15:12

Štartnina iz dobrodelne kolesarske vožnje Zlati krog je omogočila nakup koles in čelad za mlade kolesarje iz socialno ogroženih družin.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Primož Roglič na Zlatem krogu v Mariboru.  
Igor Napast

Fundacija slovenskega kolesarskega asa Primoža Rogliča je objavila razpis, ki omogoča mladim kolesarjem v slabših premoženjskih razmerah, da se potegujejo za skupno 54 športnih koles - za brezplačno enoletno uporabo. V trajno last pa bodo prejeli kolesarsko čelado.

Fundacija bo poskrbela tudi za varnost tistih, ki že imajo kolo: objavljen je tudi razpis za 90 kolesarskih čelad, ki jih bodo mladi prejeli v trajno last. 

"Vesel sem, da lahko otrokom ponudimo možnost. Ni pomembno, kaj bodo v življenju počeli kasneje, ampak je naša odgovornost, da jih navdušimo za zdrav življenjski slog in vse, kar nam lepega šport lahko ponudi," na začetku akcije pravi Roglič. "Vse je možno, če se potrudijo in vztrajajo," pravi naš vrhunski kolesar.

Prijavo lahko starši ali skrbniki oddajo do 15. decembra. To pa vključuje tudi pismo ali risbo za Primoža Rogliča, ki bo na koncu enega prejemnika izbral sam osebno.

Eden zadnjih projektov Rogličeve fundacije je bila dobrodelna kolesarska vožnja Zlati krog. Sodelovalo je 250 kolesarjev, ki so s štartnino podprli poslanstvo fundacije. Zbrana sredstva so šla v nakup koles in čelad za mlade kolesarje iz socialno ogroženih družin, razpis je zdaj, kot rečeno, objavljen na spletni strani fundacije.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta