Nepredvidljiva Ema 2020 se je razpletla: Slovenijo bo v Rotterdamu zastopala Ana Soklič

Denis Živčec Denis Živčec
22.02.2020 22:10

Slovenci smo v studiu 1 TV Sloveniji že šestindvajsetič izbirali in izbrali, kdo nas bo maja zastopal pred Evropo in Avstralijo. Skoraj nemogoče je bilo napovedati, kako se bo napet večer poln novih glasbenih obrazov razpletel.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Slovenci smo šestindvajsetič odločili, kdo bo tisti, ki bo naše barve zastopal na Pesmi Evrovizije, največjem evropskem glasbenem tekmovanju, ki ga letos gosti Nizozemska. Maja v pristaniški Rotterdam potuje Ana Soklič s pesmijo Voda. "Vesela sem, da sem predstavila skladbo, povedala svojo zgodbo in upam, da se je ljudem zasidrala tudi malo v srce," je pevka povedala med čakanjem na razglasitev zmagovalke. 
{embed_youtube}https://youtu.be/Wq2WUIaGi0g{/embed_youtube}
"Samo Jezus Kristus je ta, ki nas vodi skozi življenjske poti. Nikoli se ne sme nihče bati, da ni luči na koncu predora, ker je.  To upam reči za vse glasbene kolege, da težko prebrodimo vse trenutke, ki so nam dani na tej poti. Ampak ne moremo odnehati, ker ni vrnitve nazaj," je zmago čustveno komentirala Sokličeva.

Skozi Emo 2020 je gledalce prvega programa nacionalne televizije popeljal duhoviti igralec, pevec in imitator Klemen Slakonja, ki je lani bil zadolžen tudi za nacionalkin silvestrski program in ni malo tistih, ki si na evrovizijskem odru predstavljajo prav njega. A Klemen se zaenkrat še bolje počuti v voditeljskih čevljih, za vozovnico proti Rotterdamu pa se je spopadlo 12 izvajalcev. Nekaj povsem novih obrazov, nekaj prekaljenih glasbenih mačkov in dve zmagovalki Eme Freš, ki je bila letošnja največja novost v procesu izbiranja slovenskega evrovizijskega predstavnika. Skupina Parvani Violet in pevka Saška

Po predstavitvi skladb Eme 2020 je tričlanska žirija izbrala dva superfinalista, ki sta se predstavila še enkrat. To sta bila Ana Soklič s pesmijo Voda in Lina Kuduzović z Man Like U. Končno odločitev je RTV Slovenija nato položila zgolj v roke gledalcev, ki so zmagovalno skladbo izbrali s telefonskim glasovanjem.

Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta