Nagrada: Kia niro je svetovni avto leta 2023 po izboru žensk

Artur Švarc
17.03.2023 03:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Wwcoty

Novinarke, ki sestavljajo žirijo Svetovni avto leta po izboru žensk (Women's World Car of the Year – WWCOTY), so odločile, da je za leto 2023 najboljši avto na svetu​ Kia Niro. Razglasitev zmagovalca sovpada z mednarodnim dnevom žensk, zelo posebnim dnevom, pa ne le zato, ker ženskam daje glas, ampak tudi zaradi povezave med avtomobilom in osebno svobodo ter neodvisnostjo.

Pred glasovanjem so članice žirije preizkusile na desetine modelov in ocenile vsako podrobnost. V prvem krogu glasovanja pred 14 dnevi so med skupno 59 kandidati izbrale najboljše avtomobile v vsaki kategoriji. Zmagovalci so bili avtomobili Kia Niro (mestni avto), Jeep Avenger (družinski avto), Citroen C5 X (veliki avto), Nissan X-Trail (veliki SUV), Audi RS3 (visokozmogljivostni avto).

"Letošnji izbor je bil še posebej težek zaradi odlične ravni vseh kandidatov. Vsak izmed finalistov bi si zaslužil zmago," je povedala Marta Garcia, izvršna predsednica WWCOTY.

Svetovni avto leta po izboru žensk je edini izbor, kjer žirijo sestavljajo izključno avtomobilske novinarke. Ustanovila ga je novozelandska avtomobilistična novinarka Sandy Myhre leta 2009, zdaj je častna predsednica.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?