Na kratko

(dr)
27.11.2016 21:28
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hrvaški spletni portal Index.hr je včeraj poročal, da niti eno uro po tistem, ko je hrvaško kmetijsko ministrstvo javnost obvestilo, da je zaradi odkrite salmonele iz ene od zagrebških mesnic umaknjeno perutninsko meso, je bila salmonela najdena tudi v hrvaškem mestu Županja v perutninskem mesu proizvajalca Pipo Čakovec, ki je hčerinska družba Perutnine Ptuj. "Kmetijsko ministrstvo obvešča potrošnike, da je med pregledom hrane živalskega porekla v maloprodajnem objektu Mesnice Županja, Tržnica, ki posluje s hrano živalskega porekla Perutnine Ptuj- Pipo Čakovec, v vzorcu piščančjih prsi z laboratorijsko preiskavo odkrilo prisotnost bakterije Salmonella Infantis. Izdelek, označen s številko 161105, je imel rok trajanja do 12. novembra 2016 in ga ni več na tržišču," so sporočili iz hrvaškega kmetijskega ministrstva, kjer opozarjajo na prisotnost bakterije salmonele. "V Perutnini Ptuj - Pipo Čakovec kot vertikalno integriranem podjetju imamo vpeljan sistem nadzora v celoviti verigi. Živali vzrejamo izključno na Hrvaškem in zagotavljamo skladnost vseh faz proizvodnje s hrvaško in evropsko zakonodajo. S pomočjo 100-odstotnega nadzora nad celotno proizvodno verigo, kontrol v pooblaščenem mikrobiološkem laboratoriju ter rednega izobraževanja zaposlenih zagotavljamo, da je naše meso varno za potrošnike. Evropska zakonodaja prepoveduje prisotnost S. Enteritidis in S. Tifimurium, kar pa ni najdeno v našem mesu," so včeraj sporočili iz Perutnine Ptuj.
Stranka Desus po zapletih glede sporazuma vlade s sindikatom Fides odreka podporo ministrici za zdravje Milojki Kolar Celarc, je po včerajšnji seji izvršnega odbora stranke povedal predsednik Karl Erjavec. Po mnenju Desusa bi bilo prav, da bi Kolar Celarčeva, ki da bo težko nadaljevala delo, ponudila odstop in da bi ga premier Miro Cerar tudi sprejel. Zadeve so po mnenju stranke že tako daleč, da na področju zdravstva ni več mogoče pričakovati uspešnega dela vlade, pač pa potrebujejo osvežitev.
V Desusu so ocenili, da z ministrico Kolar Celarčevo ne bo mogoče doseči dogovora s Fidesom, glede na to, da je sporazum z zdravstvenim sindikatom parafirala, a zadev ne zna pojasniti. Bojijo se, da ne bo sposobna urediti odnosov med sindikatom in vlado, kar pa je nujno potrebno, če želijo zapreti zgodbo z vsemi sindikati. Če ta zgodba ne bo zaprta, pa bo problem po njegovih besedah tudi s proračunom.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta