Marko Bezjak: Moj cilj je polfinale

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
12.01.2018 12:52
Organizator igre slovenske reprezentance si na Hrvaškem želi ... nekaj lepega!
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Bezjak verjame, da lahko Slovenija s kolektivno igro uspešno zamenja poškodovane igralce.
Robert Balen
"Teden pred novim letom je bil res pester,"
Marko Bezjak
"V reprezentanco sem prišel direktno s tekme po dolgi vožnji z avtom. Ne le meni, tudi Mihi Zarabcu, ki je prišel kasneje, in še nekaterim drugim se je poznalo, da nismo bili najbolj sveži. Smo pa se v dveh prostih dnevih dobro spočili, dovolj energije imamo."

Hierarhija je postavljena

"Sem med starejšimi, dolgo sem v reprezentanci. Biti kapetan je čast, a Vid je tisti, ki je pravi. Hierarhija v reprezentanci je postavljena že dalj časa. Vsi smo prijatelji, a točno se ve, kdo kaj lahko in česa ne sme,"
"Jokali ne bomo. Ostali ju bodo morali zamenjati, cela ekipa pa mora trdno stopiti skupaj. S kolektivnostjo lahko veliko dobimo,"
"V vsakem ekipnem športu kolektiv naredi rezultat. V ključnih trenutkih je pomembno, da nekdo potegne voz. Enkrat je to naredil Miha, drugič Borut, tretjič Jure in Vid ... Na zadnji tekmi pa sem potegnil jaz. Dobro je, da imamo več igralcev, ki lahko vlečejo naprej,"
"Makedonskega selektorja Raula Gonzalesa poznamo kot trenerja Vardarja, znan je po tem, da se dobro pripravi na vsakega nasprotnika. Makedonci so vedno zelo nevarni, predvsem na začetku turnirja, ko so še sveži. Sicer nimajo tako širokega kadra kot druge ekipe, a sedem, osem igralcev je res dobrih. Tudi mi imamo svoje adute. Mislim, da smo boljša reprezentanca,"
"Najpomembneje je, da dobimo prvo tekmo. Proti Nemcem se bo igralo za štiri točke, ki jih lahko prenesemo v drugi krog. Skrajni čas je, da jih premagamo. Ne bi rad preveč govoril o Nemcih. Tudi pred tekmo v Stožicah smo razmišljali tako. Normalno se bomo pripravili na njih, morali bomo igrati nad svojimi zmožnostmi. Zmaga bi bila lep pokazatelj, kam sodimo na tem turnirju."

Nepozabni Šekijev skok

"Seveda se spomnim tega prvenstva. Predvsem zadnje tekme proti Hrvatom, Šekijevega znamenitega skoka na mizo,"
"To so lepi otroški spomini. Verjamem, da lahko tudi letos naredimo nekaj lepega. Slovenski navijači so na turnirjih v tujini zelo glasni, letos jih bo veliko, za vsakega nasprotnika bodo pripravili pravi pekel."
"Vsi si želimo medalje, zlate medalje. Do tega cilja bo težko priti, a vse se lahko zgodi. V Franciji smo videli, da so najvišja mesta dosegljiva. Zakaj ne bi tega ponovili? Moj cilj je polfinale!"
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta