Lenovo "lock" namenjen igričarjem, ki se prvič lotevajo igranja iger

Gr.G.
06.04.2023 06:30

V prenosnikih vgrajeni čip LA AI dinamično uravnava zmogljivosti in hlajenje ter uporablja strojno učenje za analizo uporabniških navad.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lenovo

Podjetje Lenovo je predstavilo novo blagovno znamko LOQ, namenjeno igričarjem, ki se prvič lotevajo igranja iger. Če teh ne igrate na konzoli, je treba za igre imeti zmogljive stacionarne ali prenosne računalnike, za serijo LOQ pa Lenovo obljublja, da bo igričarjem zagotovljeno raziskovanje virtualnih svetov in povezovanje z novimi skupnostmi. Igričarske naprave, ki bodo na trg prišle od meseca aprila do junija, so opremili s številnimi dodatnimi funkcijami, proizvajalec pa obljublja, da bodo cenovno dostopne.

Predstavili so prenosnika Lenovo LOQ 16IRH8 in LOQ 15IRH8 s procesorjem Intel, namizni računalnik LOQ Tower 17IRB8 ter prenosnika LOQ 16APH8 in LOQ 15APH8 s procesorjem AMD. Pri razvoju so se zgledovali pri igričarski blagovni znamki Legion, tudi oblikovno. "Lenovo LOQ odpravlja vstopne ovire za igralce in jim omogoča, da se podajo na pustolovščine povezovanja in zabave v svetu iger," je povedal Jun Ouyang, podpredsednik in generalni direktor skupine Intelligent Devices Group v podjetju Lenovo.

Uporabnik bo lahko izbiral med prenosnikom s 15- in 16-palčnim zaslonom, procesorji Intel Core do 13. generacije ali AMD Ryzen serije 7000 in grafičnim procesorjem NVIDIA GeForce RTX 4060 Laptop. Stikalo MUX omogoča, da se med igranjem iger integrirani grafični procesor obide s programom NVIDIA Advanced Optimus. Rezultat je več sličic na sekundo z manjšo zakasnitvijo. Ko ne igrate iger, lahko prenosnik uporablja integrirano grafiko, s čimer se podaljša avtonomno delovanje na baterijo.

Vgrajeni čip Lenovo LA AI v vseh prenosnikih LOQ dinamično uravnava zmogljivosti in hlajenje ter optimizira hitrost sličic v igrah. Uporablja tudi strojno učenje za analizo uporabniških navad in sčasoma še izboljša zmogljivost iger. Za hlajenje zmogljivih vgrajenih komponent skrbijo do štiri toplotne cevi, dva 85-milimetrska 12-voltna ventilatorja ter velike odprtine za dovod in odvod zraka. Igričarji bodo znali ceniti še tipkovnico v polni velikosti s številskim delom, ki ima tehnologijo zaznavanja pritiska za hiter zagon in natančen nadzor.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta