Komentator, ki v moto svetu vztraja že 20 let

Saša Britovšek Saša Britovšek
08.04.2018 06:16
V drugem razredu osnovne šole mu je oče kupil prvi moped, Rogov pony express. Takrat so ga začeli zanimati motorji in tako je še danes.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gaber Kržišnik
POP TV
"Ko smo kasneje s prijatelji na avtoštop ali z vlakom hodili na svetovno prvenstvo in na veliko nagrado Jugoslavije na Grobnik, smo preskočili ograjo, da bi bili lahko v 'paddocku'. Takrat sem si rekel, da bom enkrat vsaj eno sezono stalni član tega cirkusa,"
Gaber Kržišnik

Kdo bo koga?

"Letos lahko spremljamo kar sedem, osem dirkačev, ki dokazujejo, da so vsak trenutek sposobni zmagati, zato je seveda težko in nehvaležno napovedovati zmagovalca, kaj šele prvaka."
"Če bi hotel varno napoved, bi moral vnovič napovedati zmago čudežnega dečka motociklizma Marca Marqueza. Če bi hotel, da bi bilo pravici zadoščeno, bi moral naslov privoščiti Doviziosu ali Pedrosi, ki svojega prvega v kraljevskem razredu čakata že zelo dolgo. Če pa bi hotel biti preračunljiv in računati, kaj je najbolje za TV-ratinge in za nas, ki delamo ta šport za TV, pa bi moral še deseti naslov prvaka privoščiti Valentinu Rossiju, saj to navijače in gledalce vedno spravi v ekstazo."
"Vsi bi si želeli, da bi dirkal do sedemdesetega leta starosti, a žal ne bo tako."
Alexa Rinsa
Jacka Millerja

Filmska zgodba iz Malezije

Kevin Schwantz
Anthony Gobert
"Imel je enako veliko talenta, a precej manj pameti. Letos v razredu motoGP navijam za Hafiza Sarina. Njegova življenjska zgodba je zares fascinantna in po njej bi morali posneti film. Izhaja iz zelo revne malezijske družine, z očetom sta živela dobesedno na tleh delavnice za popravilo mopedov. Fant je sedaj prišel do razreda motoGP. Kapo dol!"

Cesta kliče

"Moja strast zdaj pa so starejši motocikli za mestne vožnje in kratke razdalje. Cafe racerji in predelave. Ali pa potovalni motor s kovčki za daljše poletne izlete v dvoje - prvomajski prazniki, podaljšani vikendi ali kakšen teden dopusta poleti,"
"Ni treba daleč,"
"Slovenija in Hrvaška pa tudi naše sosednje države lahko ponudijo odlične motociklistične ture."
Članek je bil objavljen v reviji STOP.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta