Kje se skriva Vito Rožej?

Gorazd Dominko
04.01.2018 06:46
Na Nizozemskem pomaga beguncem.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Meni, da je Levica edina konsistentna slovenska stranka.
Tit Košir
Tit Košir
Vito Rožej
“Vsi našteti poklici, poslanstva oziroma lastnosti v Sloveniji niso ravno cenjeni. Ekonomska kriza v ljudeh žal ni spodbudila solidarnosti, ampak temnejše osebnostne lastnosti, v kulturi pa skupaj z vse večjo prekarnostjo potencirala kruhoborstvo do zadnje drobtine.”
“Iz Amsterdama prihaja moja partnerka, tu živi tudi moja tašča (vem, to ni ravno dober razlog za selitev), a v resnici želim, da moji otroci odraščajo v odprtem, strpnem okolju svetovljanskih nazorov.”

Vloga Luke usodna zanj?

“Ne, sodelovanje v TV Dober dan mi je prineslo mnoge izkušnje, prijateljstva, prepoznavnost, za kar mi ne more biti žal. Seveda vsi ljudje žal ne razumejo razlike med resnico in medijsko “resničnostjo”, ampak to je izziv za drugo stroko, ne igralstvo. A po eni strani drži, da gre nerazumevanje omenjenega pogosto z roko v roki s homofobijo, ksenofobijo in podobnim, zaradi česar sem imel tudi nekaj neprijetnih izkušenj.”

Ko ne pomaga beguncem, je taksist svojih treh otrok

“Štiri dni na teden sem od jutra do večera v službi v Eindhovnu, kamor se vozim z vlakom, v sredo in soboto pa sem taksist za svoje tri otroke. Glasbena šola, nogomet, hokej (na travi), treningi, tekme!”
Pogrešam seveda pogostejše stike z družino in prijatelji, a tako daleč Nizozemska vseeno ni. Letalske povezave so na srečo vse pogostejše in cenejše,”
Članek je bil objavljen v decembrski številki revije OBRAZI.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta