Kako v Sparu nakupiti vse za trajnostni piknik

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
20.07.2023 13:20

Pikniki v naravi, še posebno ob kakšni reki v zavetju mogočnih drevesnih krošenj, so odličen način za pobeg pred poletno vročino – zlasti, če živimo v mestu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Naročnika

Prav pri piknikih v naravi je še toliko bolj pomembno, da imamo pri njihovi organizaciji v mislih trajnost in varovanje okolja. Vse, kar potrebujemo za trajnostni piknik v naravi, lahko najdemo v najbližji trgovini Spar ali Interspar.

Pred nakupovanjem si doma v aplikaciji Spar plus ustvarimo nakupovalni listek

Nakupovalni listek je temelj učinkovitega nakupovanja. Ustvarimo ga lahko kar na našem pametnem telefonu v aplikaciji Spar plus. V meniju izberemo opcijo Listki, vpišemo ime našega nakupovalnega seznama in s pomočjo iskalnika na naš nakupovalni listek dodamo izdelke, ki jih potrebujemo.

Arhiv Naročnika

Sledimo poteku trgovine

Ob vhodu v trgovino nas pričakata zelenjava in sadje. Uporabimo priročne in lahke mrežaste vrečke in se tako izognemo uporabi plastičnih vrečk ali nakupu že pakirane zelenjave. Zelenjavo in sadje nato vzamemo iz vrečke, operemo in narežemo.

Na BIO oddelku nakupimo veganske nadomestke mesa kot so burgerji in čevapčiči ter se oskrbimo s tofujem, ki ga bomo pred piknikom marinirali in nato popekli na žaru ali pa ga uporabili pri pripravi ražnjičev z zelenjavo.

Nakupujmo z lastno embalažo


Pot po trgovini nas nato vodi na oddelek mesa. Nakup mesa in mesnih izdelkov na vseh Sparovih postrežnih oddelkih lahko opravimo kar z lastno embalažo. Prav tako lahko z lastno embalažo obiščemo tudi Sparovo toploteko in popestrimo piknik s katero izmed že pripravljenih jedi.

Pazimo, da se izognemo plastičnim izdelkom za enkratno uporabo

V trgovini poiščemo krožnike iz sladkornega trsa in pribora iz brezovega lesa Simpex ter papirnate kozarce in slamice. Krožniki in pribor so biorazgradljivi in jih lahko skupaj z ostanki hrane odvržemo v zabojnik za biološke odpadke, brez dodatnega čiščenja, kot je to potrebno pri plastičnih krožnikih.

Arhiv Naročnika
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.