Kaj se dogaja v Srbiji? Samo letos 19 nerešenih mafijskih likvidacij

B.P.
31.07.2018 11:28

Po tem, ko so v Beogradu v soboto zvečer ustrelili odvetnika Dragoslava Ognjanovića, ki je med drugim zastopal nekdanjega srbskega predsednika Slobodana Miloševića, in to le nekaj ur kasneje, ko se je srbski notranji minister Nebojša Stefanović javno pohvalil, da v tem mesecu niso zabeležili niti enega umora v mafijskih obračunih, se nekateri sprašujejo, ali srbska oblast izgublja nadzor in postaja mafija vse močnejša v tem delu Evrope.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Srbski predsednik Aleksandar Vučić je priznal, da ga skrbi spopad "dveh klanov" okoli trga narkotikov.
Epa

Po poročanju nekaterih medijev naj bi v Srbiji samo letos zabeležili že 19 likvidacij, pod katere so se "podpisale" mafijske združbe. Če bi k temu prišteli še aktivnosti mafijskih družin iz črnogorskega Kotorja in navijaških skupin, je bilo umorov letos v tem prostoru že 22. V soboto ustreljen Ognjenović je sicer poleg Miloševića zastopal tudi kriminalca Luko Bojovića, obtožene za umor francoskega navijača v Beogradu, navijača Crvene zvezde … Znam pa je bil pa tudi po tem, da je prijateljeval z veliko mlajšimi dekleti, večinoma nekdanjimi misicami.
{twitter}https://twitter.com/KRIKrs/status/1023946397790494720{/twitter}
{twitter}https://twitter.com/StevanOCCRP/status/1023846139458674689{/twitter}
Simbolični začetek niza mafijskih likvidacij naj bi se začel pred dvema letoma z umorom enega od vodij navijačev Partizana Aleksandra Stankovića, za katere so nekateri prepričani, da je bil človek srbskega predsednika Aleksandra Vučića na Partizanovi tribuni. Spomnimo, srbska skupina preiskovalnih novinarjev Krik je Danila Vučića, sina srbskega predsednika, ujela v problematični družbi na tribuni na nedavno končanem svetovnem prvenstvu v Rusiji. V Samari je bil na tekmi Srbije in Kostarike fotografiran z osebami, ki imajo vse kriminalno kartoteko, fotografiran je bil s krogom ubitega Stankovića, imenovanega Sale Mutavi.
{embed_youtube}https://youtu.be/WlucqCoqeP0{/embed_youtube}
{twitter}https://twitter.com/StevanOCCRP/status/1023522508656525313{/twitter}
Aleksandar Vučić je po umoru Ognjanovića v nedeljo sporočil, da bodo izvedli še ostrejše in resnejše operacije zoper morilce in kriminalce. Pri tem je priznal, da ga skrbi spopad "dveh klanov" okoli trga narkotikov.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta