Kaj dandanes šteje za glasbeni uspeh?

Ajda Perme
03.07.2017 22:52
Uspešnost glasbenika je subjektivna, nekateri jo merijo z youtube ogledi, drugi z všečki na facebooku, s številom predvajanj, mestom na lestvici, obiski koncertov, tretji pa s končnim dobičkom.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Številke v glasbi

Nikola Sekulović.
"Merilo uspešnosti zame? Če skozi glasbo lahko uresničim vprašanja, ki se mi zdijo pomembna v življenju, če to lahko učinkovito skomuniciram drugim ljudem, če to večji del časa lahko počnem na način, ki ne povzroča slabe vesti, in če na koncu od tega lahko tudi živim. Materialna varnost je izredno pomembna, saj omogoča predano posvečanje svojemu poklicu in doseg ustrezne kvantitete in kvalitete."
"Youtube je zagotovo eden najbolj transparentnih pokazateljev, čeprav je treba vzeti v obzir tudi ciljno publiko. Facebook bolj kaže na popularno osebnost glasbenika kot na popularnost glasbe. Predvajanja so subjektivni izbor urednikov in v primeru formatiranih radijskih postaj mnogo dobre glasbe ne pride na valove. Lestvice odražajo samo posamezen segment (predvajanje, prodaja), ne pa celotne uspešnosti glasbenika. Koncerti so še najbolj relevanten pokazatelj, ker mora obiskovalec za vstopnico plačati in na ta način pokaže željo in potrdi izvajalčevo popularnost. Dobiček je samo rezultat vseh zgornjih parametrov in tudi zato lahko rečemo, da je glasbenik z večjim dobičkom bolj popularen,"
Boštjan Menart

Prirejanje ogledov

Tomaž Čop
Mislim, da je prirejanje ogledov na youtubu urbani mit. O tem se veliko govori, toda nikomur mi še ni uspelo pokazati, kako bi lahko prirejal oglede."

Čim več daljših albumov

Drake
Nina Pušlar,
Članek je v celoti objavljen v reviji STOP. 
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta