Iz Nemčije prihajajo dobre novice za kupce rabljenih avtomobilov

M.R.
09.12.2022 13:20

Cene rabljenih vozil so trenutno na najvišji ravni v zgodovini in verjetno bodo kmalu začele padati, je v četrtek sporočil Volkswagnov finančni oddelek.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

"Zdaj smo na vrhuncu," je povedal šef prodaje nemškega koncerna Anthony Bandmann. Ozko grlo v oskrbi in nižanje proizvodnje v tovarnah avtomobilov sta letos cene rabljenih avtomobilov na nemškem trgu potisnila za od 20 do 25 odstotkov višje od večletnega povprečja. 

Z oceno, da se bo kmalu trend obrnil v nasprotno smer, sta se strinjala tudi direktor finančnih storitev pri Volkswagnu Christian Dahlheim in finančni direktor tega koncerna Frank Fiedler. Slednji vzrok za pričakovani preobrat pripisuje zadržanosti kupcev. 

Cene že počasi padajo, saj ljudje pričakujejo recesijo in so bolj previdni z denarjem, je dejal Fidler in dodal: "Letos je na cene vplivalo več dejavnikov." Poleg pomanjkanja novih vozil so tu tudi posledice vojne v Ukrajini oziroma konec obdobja poceni kreditov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta