Italijanski Ferrari gre strmo navzgor

Janez Kovačič Janez Kovačič
12.08.2022 05:00

Italijanska tovarna prestižnih športnih avtomobilov je popravila letošnje poslovne napovedi, saj gredo njihovi avtomobili dobro v promet.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tovarna

Italijanski izdelovalec prestižnih športnih avtomobilov je popravil letne poslovne napovedi, saj Italijani beležijo veliko zanimanje za modela Portofino M in F8.

Prvi mož znamke Benedetto Vigna je izrazil navdušenje nad posli v prvi polovici leta 2022 in sporočil, da na podlagi tega popravljajo svoje napovedi za konec tega leta. Prihodki od prodaje so po novem ocenjeni na 1,7 oziroma 1,73 milijarde evrov, namesto predhodnih 1,65 milijarde.

Dobri poslovni obeti so predvsem posledica umirjanja epidemičnih razmer na Kitajskem, kjer se je prodaja ferrarijev v zadnjem četrtletju podvojila na 358 avtomobilov. Znamka je junija predstavila tudi ambiciozen načrt elektrifikacije svoje ponudbe, ki naj bi bila do leta 2030 v 80 odstotkih električna. Prvi električni ferrari naj bi predstavili leta 2025.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta