Hrvati vpijejo, da jim je Josipa Lisac uničila himno: "Bilo bi bolje, če bi pela Kolinda!"

D.Ži
18.02.2020 13:32

Nastop legendarne hrvaške pevke na inavguraciji predsednika Zorana Milanovića se po mnenju nekaterih ni najbolj posrečil.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Kako povabiti Josipo Lisac in ne pričakovati nečesa v njenem originalnem, prepoznavnem slogu? Slogu, ki je iz nje naredil živo legendo in mednarodno zvezdo. Ena najbolj znanih hrvaških glasbenih umetnic vseh časov je bila tista, ki je zapela himno na inavguraciji novega hrvaškega predsednika Zorana Milanovića
Himne se je seveda lotila po svoje, pri tem je nosila dramatično velik rdeč klobuk in s svojo interpretacijo izzvala številne komentarje. Tudi ogorčene. Njeno petje so nekateri primerjali z zavijanjem. Med prepevanjem lahko na posnetku opazujemo hrvaški politični vrh, tudi nekdanjo predsednico Kolindo Grabar - Kitarović z roko na prsih. Vse dolge tri minute in petintrideset sekund. "To nima nobene povezave s himno. Samo besedilo, ostalo je zavijanje," piše eden od komentatorjev. "Naša himna je lepa, ko jo poje oseba z dušo in srcem, kar pa Josipa Lisac ni," je ostra druga komentatorka. "Bilo bi bolje, če bi pela Kolinda," je pripomnil nekdo drug. "Zavijala je kot mačka, ki jo nekdo vleče za rep," je še eden od jeznih komentarjev. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta