Gorenjska banka s storitvami faktoringa predstavlja pomemben finančni steber podpore gospodarstvu

. .
21.02.2023 07:39
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Gorenjska banka je leto 2022 zaključila z uspešno izvedenim financiranjem mednarodnega posla družbe S&T Iskratel d.o.o., ki ima sklenjen večji, dolgoročnejši dogovor za dobavo telekomunikacijske opreme največjemu telekomunikacijskemu operaterju v Uzbekistanu, podjetju Uzbektelecom JSC. Financiranje večjih mednarodnih poslov je za slovenska podjetja, ki poslujejo na tujih trgih, lahko velik izziv. Zato je Gorenjska banka s široko paleto finančnih rešitev, ki olajšajo domače in mednarodno poslovanje, nepogrešljiv partner za izvoznike, ki želijo poslovati varno, zanesljivo in uspešno.

Zahteven posel so v S&T Iskratelu v glavnini že izvedli, uspešen zaključek projekta, ki je in bo še naprej omenjenemu operaterju omogočal širokopasovno povezljivost (dostop do širokopasovnih/internet storitev), pa se načrtuje v letošnjem letu. Za izvedbo posla je Gorenjski banki zavarovalno kritje zagotovila SID banka. Posel je sprva financirala družba S&T Iskratel sama, kar je pomenilo zanjo velik likvidnostni zalogaj, zato je v letu 2022 financiranje posla prevzela Gorenjska banka s popolnim faktoringom, brez regresne pravice.

Popolni faktoring omogoča zanesljivo financiranje večjih poslov, zavarovanje pa krije kreditna tveganja, ki se lahko realizirajo v primeru neplačila. Podjetja tako koristijo dostop do likvidnih sredstev, ne da bi se morala zadolževati. Na ta način ohranijo dobro razmerje med dolgovi in lastnimi sredstvi ter poslujejo uspešno brez vpliva na bilanco stanja. Fleksibilno poslovanje z zalogo likvidnih sredstev odpira nove priložnosti za poslovno rast in omogoča nemoteno poslovanje v vsaki situaciji.

»Sodelovanje z bankami je pomemben del našega uspeha; tudi zaradi Gorenjske banke se lahko S&T Iskratel uspešno prebija na nova tržišča in varno sklepa posle – obenem pa ohranja konkurenčnost na že obstoječih, a vedno bolj zahtevnih mednarodnih trgih –, ki podjetju obetajo odličen dolgoročen poslovni razvoj in širitev poslovanja. Banke tako s svojimi fleksibilnimi finančnimi storitvami omogočajo in podpirajo konkurenčno prednost za naš nastop na centralno-azijskih trgih. Prav tam se namreč soočamo z agresivno cenovno politiko in prednostno izbiro azijskih ponudnikov z boljšimi pogoji finančnega upravljanja. Zato si želimo, da dobro sodelovanje ohranimo tudi v letošnjem letu in skupaj uspešno naslovimo odprte priložnosti na omenjenih trgih,« je povedal Robert Kuzmič, glavni direktor S&T Iskratel.

 

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?