(FOTO) Tu je edinstvena priložnost za raziskovanje umetnosti kletarjenja in okušanje odlične briške žlahtne kapljice

Za.B.
22.05.2023 01:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dok

Ljubitelj vin si v koledarju obvezno označite prihajajoče Dneve odprtih kleti v Brdih. Dvodnevni dogodek, ki povezuje vinske kleti in briške zgodbe, bo letos potekal v soboto in nedeljo, 10. in 11. junija. Obiskovalcem bo ponudil edinstveno priložnost za raziskovanje umetnosti kletarjenja in okušanje odlične briške žlahtne kapljice.

Slikovita briška pokrajina je od nekdaj znana po izjemnem vinu, okusni kulinariki in gostoljubju ter prijaznosti Bricev. Vse to bodo obiskovalci lahko pobližje začutili na dogodku Dnevi odprtih kleti – DOK Brda. Zakulisje pridelave vina, zgodbe in anekdote vinarjev, okušanje različnih vin in uživanje v sončnih razgledih na posestih vinarjev bo ljubitelje žlahtne kapljice za dva dni popeljalo v edinstven čas in prostor. Na dogodku bo tokrat sodelovalo kar 36 vinarjev, obiskovalci pa bodo imeli možnost poskusiti široko paleto vin: od svežih belih do famozne rebule pa do krepkih rdečih.

Dok

Ne glede na to, ali ste izkušeni vinski navdušenec ali pa radoveden novinec, Dnevi odprtih kleti so odlična priložnost za odkrivanje in okušanje vinskih zgodb. Predvsem pa za druženje v izjemnem naravnem okolju, prepojenem s čudovito energijo pristnosti in domačnosti.

Dok

Kako bo potekal DOK Brda 2023?

Dnevi odprtih kleti se pričnejo na gradu Dobrovo, kjer lahko gostje svoje vinske kozarce prevzamejo od 9. ure dalje oz. že dan pred dogodkom. Dogodek se sicer uradno prične ob 11. uri in traja v soboto do 19.00, v nedeljo pa do 17. ure. Obiskovalci se na dogodku prosto premikajo od enega do drugega vinarja s seznama in pri vsakem degustirajo najmanj 4 vzorce vina. Obiskovalcem so na voljo tudi krožni avtobusni prevozi – število kart za avtobusne prevoze je omejeno, zato si čim prej zagotovite svojo. Avtobusi bodo na posameznih v naprej določenih točkah pobirali potnike na približno 1 uro. Opcija pa je tudi najem kombija, s katerim bo pot od vinarja do vinarja še enostavnejša, pogoj za to pa je, da je v družbi nekdo, ki ne uživa alkohola, a zelo rad uživa v zgodbah in neverjetni briški kulisi.

Dok

Ob dobrem vinu pa se prileže tudi dobra hrana. Številni vinarji bodo tako pripravili tudi ponudbo pristne domače hrane, da na dnevih odprtih kleti ne boste ostali lačni. 

Vstopnice so že na voljo v spletni trgovini na tej spletni strani. Ena vstopnica velja za eno osebo in vključuje vinski kozarec, vrečko za kozarec in zapestnico. 

Dok
Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta