(FOTO) Lepša kot na razglednici: Zaradi te pravljično lepe hrvaške plaže ljudje vstajajo še pred svitom

D.Ži
14.07.2023 10:24

Ena najlepših jadranskih plaž osupne z razgledom na morje, žal pa tudi s skromnim številom parkirnih mest.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Malo sence, malo parkirnih mest, a kristalno čisto morje in prava jadranska idila. 
Profimedia

Približno deset minut vožnje od mesta Hvar, proti Milni in Zaraću, vas čaka Dubovica, priljubljena destinacija tistih, ki želijo pobegniti od mestne gneče in uživati ​​na prodnati plaži.

Profimedia

Preden zavijete v predor, ki vodi do starega mestnega jedra, poglejte proti morju in videli boste parkirane avtomobile – razen če pridete dovolj zgodaj, pred vsemi. Zaradi Dubovice se nekateri na letnem dopustu zbudijo še pred svitom, da bi našli svoje mesto.

Profimedia

Koristno je upoštevati, da se parkirišče ob cesti, ki sprejme le kak ducat avtomobilov, v sezoni hitro zapolni, zato je dobro priti čim prej, poleg tega na plaži ni veliko sence. 

Profimedia

Upoštevati je treba tudi desetminutno spuščanje po skalah in nekoliko divjem terenu, zato je stabilna obutev več kot dobrodošla. Vzpon vam bo vzel nekaj minut več, razen če ste v odlični formi.

Na Hvaru je treba za luksuzno vilo odšteti 8000 evrov za šest nočitev v avgustu.
Profimedia

S ceste do plaže je ovinkast spust, a vsak korak se splača, saj je razgled, ki se odpira na morje, lepši kot z razglednic. O tem, kako je bil ta kotiček Hvara tudi nekoč priljubljeno zatočišče pred mestnim vrvežem, priča podeželska hiša družine Kasandrić iz 18./19. stoletja, piše hrvaški portal PunKufer.

Fotografija je simbolična
Profimedia

Na plaži se nahaja tudi taverna Dubovica, kjer lahko poskusite tunin zrezek, marinirane ali ocvrte morske ribe in drugi dnevni ulov lokalnih ribičev.  

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta