Prosti čas

(FOTO) Popotniki so izbrali novo gastronomsko prestolnico: Le nekaj ur stran se skriva prava kulinarična senzacija

D.Ži
27.10.2022
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Ko razmišljate o svetovnih prestolnicah hrane, običajno najprej pomislite na Pariz in njegove prijetne bistroje, na neskončno ponudbo ulične hrane v Hong Kongu, New York, ki združuje hrano vseh koncev sveta, šarmantno tržnico Barcelone ... a tukaj se odkrivanje kulinarike še zdaleč ne konča. 

Profimedia

Po mnenju bralcev revije Conde Nast Traveler trenutno najboljša destinacija za dobrojedce ni nobeno od teh mest. Raziskava, ki so jo izvedli, je ta laskavi naziv podelila italijanskemu mestu Bologna, glavnemu mestu in središču italijanske dežele Emilija-Romanja.

Profimedia

Da, Bologna ponuja veliko več kot le slavni ragù alla bolognese. Mesto in širša regija sta zaslužna tudi za to, da tako radi uživamo balzamični kis, mortadelo, parmezan in odlične šunke. Tukaj naj bi nastajale najboljše lazanje in tortelini.

Profimedia

Kulinarična tradicija je zelo živa in zdrava, zato je mesto zelo ponosno na svojo ponudbo hrane in številne priložnosti za dober obrok. Od lokalnih restavracij in tržnic s svežo zelenjavo do restavracij z Michelinovimi zvezdicami. Izbira je res izjemna in prav nič presenetljivo ni, da so mesto razglasili za svetovno gastronomsko prestolnico.

Profimedia

Bologna ponuja veliko več kot le gastronomijo, zato je vsekakor vredna ogleda. Od srednjeveškega starega mestnega jedra in skoraj tisočletje stare univerze do trgov in ikoničnih arkad. Veliko je razlogov, zakaj mesto vsako leto obišče več kot 1,5 milijona turistov.

Profimedia

Če iščete svojo naslednjo italijansko destinacijo in imate radi zgodovino ter bogato gastronomsko ponudbo, se odpravite v Bologno.

Profimedia
Profimedia
Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?