(FOTO) Polna življenja in poceni restavracij: Izbrali so najbolj "kul" ulico v Evropi

D.Ži
03.04.2024 11:10

V ožjem izboru je bilo veliko slavnih in priljubljenih ulic z vseh koncev Evrope, a ena je strokovno žirijo še posebej očarala.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Soseščina Cais do Sodre je polna cenovno ugodnih restavracij in vznemirljivega nočnega življenja. 
Profimedia

Po katerih ulicah teče pot vašega življenja? Čeprav vas marsikatera spomni na kaj lepega in ste do njih pogosto subjektivni, so ulice kraji, kjer življenje cveti, kjer se ljudje pogovarjajo in družijo. Nekatere so bolj, druge manj "kul", strokovna ekipa portala Timeout pa je tudi letos razglasila "najbolj kul" ulico v Evropi.

Ulice je izbrala ekipa lokalnih strokovnjakov, poznavalcev svojega mesta, vsak se je zavzel za vključitev svoje najljubše lokalne ulice. Med največjimi favoriti so bili Gerrard Street v Londonu, Consell de Cent v Barceloni in Oranienstraße v Berlinu – toda Rua da Boavista v Lizboni je bila tudi dejansko razglašena za najbolj kul ulico na stari celini.

Omenjena ulica poteka skozi lizbonsko četrt Cais do Sodre, ki je bila nekoč znana skoraj izključno po nočnem življenju. Ulica postaja vse bolj moderna, tako da se danes tukaj odlično jé, pije in nakupuje, piše PunKufer.

Pisani dežniki krasijo eno od ulic v četrti Cais do Sodre. 
Profimedia

"Malo sosesk v Lizboni je videlo toliko življenja kot Cais do Sodré, soseska, ki je prerasla zapuščino nočnega življenja in postala kraj za nakupovanje, družinsko kosilo in večerjo s prijatelji," je povedala Vera Moura, urednica revije Time Out Lisbon. "Rua da Boavista je odlična predstavitev novega poglavja soseske: osrednja ulica, kjer se nenehno pojavljajo nove možnosti za hrano, pijačo in nakupovanje."

Rumeni tramvaji so zaščitni znak Lizbone.  
Profimedia

Celoten seznam ulic najdete TUKAJ. 

Čeprav je bila Rua da Boavista razglašena za najbolj kul ulico v Evropi, je v skupni svetovni lestvici končala "le" na sedmem mestu.

Četrt Cais do Sodre je prerasla čase, ko je slovela le po nočnem življenju, in danes nudi več zanimivih vsebin.  
Profimedia

Zlato medaljo je prejela High Street v Melbournu, srebrna Hollywood Road v Hongkongu, bronasta pa je East Eleventh Street v Austinu v Teksasu.

Navdiha in življenja polna Lizbona nikoli ne neha presenečati.  
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta