(FOTO) Navdihujoče zgodbe in vrhunska hrana: 6 odličnih idej za kratek vikend oddih na stari celini

D.Ži
22.03.2024 11:42

Pomlad kliče k odkrivanju sveta, Evropa pa nudi nešteto priložnosti, destinacij, v katerih lahko že v nekaj dneh napolnite svoje baterije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bologna, mesto stolpov, zgodovine in vrhunske kulinarike. 
Profimedia

Kratek oddih v kakšni evropski destinaciji je vedno dobra ideja, sploh v sončni sezoni "city breakov", ki je pred nami. Stara celina ponuja res nešteto vznemirljivih zgodb in mest, ki vas bodo napolnila z novim navdihom, tudi s svojimi izvirnimi zgodbami. Baterije lahko napolnite že čez konec tedna, le odpravite se novi avanturi naproti. Potrebujete idejo?

Knjižnica iz prihodnosti, Helsinki

Centralna knjižnica Oodi je veliko več kot knjižnica, ponuja možnost najema pisarne, fotografskega studia, igralnice ... Hkrati vsebuje kuhinje in jedilnice, glasbeni snemalni studio, šivalnico, nudi tudi možnost izposoje glasbil in celo orodja, piše hrvaški portal PunKufer.

Knjižnica Oodi v Helsinkih nudi številna doživetja. 
Profimedia

Škrati iz Vroclava

Približno 600 bronastih palčkov krasi ulice Vroclava. V mestu so se začeli pojavljati leta 2005, ko jih je bilo deset, danes pa jih srečate pred gostinskimi lokali, trgovinami, na trgih in v skritih uličicah. Nekaterih jih "lovijo" s fotoaparati, podobno kot pokemone. Škrati so postali del turističnih ogledov tega lepega poljskega mesta.

Škatje so postali svojevrstni zaščitni znak Vroclava. 
Profimedia

Urbano deskanje, Porto

Porto je mesto, kjer se združijo eleganca in naravne lepote. Na poti do Matosinhosa boste šli skozi kamnite ulice mimo vinskih kleti ter očarljivih restavracij in kavarn ob atlantski obali. Številne šole deskanja ponujajo opremo in tečaje že od 25 evrov dalje, peščene plaže pa so idealne za deskarje začetnike.

Porto je pravi raj za ljubitelje morskih razgledov in deskanja.  
Profimedia

Zgodovinski hribi, München

Doživite mesto na povsem nov način, tako da se povzpnete na hribe iz druge svetovne vojne. Po vojni in bombardiranju so hribi ostali osamljeni in ozelenjeni. Najvišji je visok kar 65 metrov in z njegovega vrha se odpira čudovit razgled na mesto.

München je sodobno, življenja in zgodovine polno mesto.  
Profimedia

Bologna, mesto za gurmane

To italijansko mesto je kot nalašč za ljubitelje kulinarike, od pice do slastnih ragujev, seveda ob odličnih vinih. Po kosilu se sprehodite po mestnih ulicah, ki jih krasi kar 664 obokov. Dež vam v Bologni ne more do živega, ker so skoraj vse ulice v središču pokrite, še piše PunKufer.

Bologna je polna pregovornega italijanskega šarma in življenja v slogu "dolce vita". 
Profimedia

Palma, Majorka

Turisti se pogosto samo peljejo skozi mesto Palma na poti do znanih letovišč. Samo mesto je zaradi svoje arhitekture, čudovite katedrale in starega mestnega jedra vredno postanka. Pojdite na enodnevni izlet z vlakom iz leta 1912, oglejte si gore in nasade pomarančevcev na poti do mesteca Port de Soller.

Palma de Mallorca. Škoda bi bilo ne obiskati čudovite otoške prestolnice. 
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta