(FOTO in VIDEO) Ena najlepših vplivnic odkrito spregovorila o tem, da je transspolna oseba

A.L.
12.10.2023 10:44

Kot je razkrila, že od majhnega ve, da je transspolna oseba, a dolgo časa ni vedela, kaj to pomeni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Norvežanka Emma Ellingsenn, ki ji na Instagramu sledi več kot 600 tisoč ljudi, je pred časom priznala, da je transspolna oseba. O tem odkrito govori tudi na Youtubu.

V enem od posnetkov je manekenka in vplivnica razkrila, da se je pogosto soočala z očitki, da je videti "preveč ženska" in da nikakor ni "videti transspolna". "To samo kaže, da imajo ljudje še vedno predstavo o tem, kako naj bi izgledala transspolna oseba," je dejala. "Želim si le, da ljudje vedo, da biti transspolna oseba ni videz. To ni obraz. Vsaka trans oseba ni videti enako in to je zelo pomembno vedeti."

Kot je razkrila, že od majhnega ve, da je transspolna oseba, a dolgo časa ni vedela, kaj to pomeni. Vse skupaj je spremenil dokumentarni film, ki si ga je ogledala, ko je bila stara sedem ali osem let. "Lahko sem se povezala z ljudmi, ki sem jih videla na zaslonu," se je spominjala. "Počutila sem se resnično srečno, ker sem končno razumela, kaj čutim."

Emma je svoji materi kmalu po tistem razkrila, da je transspolna, svoje ime je spremenila pri enajstih letih. Na pogosto vprašanje sledilcev, zakaj nima "moškega glasu" pa je pojasnila, da je pri 13 letih začela s hormonsko terapijo, da bi z njo preprečila puberteto. Prav zato njen glas nikoli ni postal globok, zaustavila je tudi rast dlak na obrazu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta