(FOTO) Balzam za dušo: 4 evropska potovanja z avtom, ki bi jih morali doživeti vsaj enkrat v življenju

D.Ži
16.03.2023 10:33
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Amalfijska obala je polna romantike.
Profimedia

Potovanja nas osrečujejo in ni lepšega občutka, kot sesti v avto in se podati na raziskovanje sveta. Če je verjeti portalu Euronews, bi se na ta potovanja morali odpraviti vsaj enkrat v življenju.

Irska: Od vzhoda proti zahodu

Priporočena pot: Kerry - Galway - Dublin

Trajanje vožnje: 6 ur

Irska vas bo navdihnila s svojo zgodovino.
Profimedia

Irska je kljub svoji lepoti še vedno podcenjena. Če svojo pot začnete v Kerryju, lahko začnete preučevati tudi irsko zgodovino. Skalnati otočki in zapuščene cerkvice v okolici so vsekakor vredni raziskovanja.

Čisti naravni zen v Galwayu 
Profimedia

Do Galwaya vas ločijo tri ure vožnje, odličen vodnik pa je reka Shannon, katere bregovom sledite ves čas. Galway je bil izbran za najbolj prijazno mesto v Evropi, zato se splača tam preživeti vsaj eno noč.

Dublin je mesto pubov in piva. 
Profimedia

Po nadaljnjih treh urah vožnje se boste znašli v Dublinu, ki bo zadovoljil tako umetnosti željne kot tiste, ki iščejo zabavo. Od kulture do hrane, tukaj bo vsak našel nekaj zase.

Italija: Amalfijska obala

Priporočena pot: Ravello - Sorrento - Positano

Trajanje vožnje: 3 ure

Amalfijske obale ni treba veliko hvaliti, na splošno je znana po izjemni lepoti, zato ni čudno, da privablja umetnike, ljubitelje kulinarike in filmske ustvarjalce. Če želite kar najbolje izkoristiti to pokrajino, potrebujete avtomobil, in to takega, ki zmore navkreber.

Pravljični Positano
Profimedia

Začnite svoje potovanje v Ravellu, majhni slikoviti vasici, znani po svojih živahnih barvah in keramiki. Po kratki vožnji med hribi se cesta spet spusti do obale in doseže obalni dragulj Sorrento. Ponuja čudovit razgled na Neapeljski zaliv (ki v bistvu ni del Amalfijske obale).

Italija poboža še tako utrujeno srce. 
Profimedia

Zadnja postaja je Positano, mestece, znano po romantiki in izvrstni hrani.

Povsem jasno je, zakaj ji pravijo "Bella Italia". 
Profimedia

Norveška: Vožnja po fjordih

Priporočena pot: Bergen - Flam - Loen

Trajanje vožnje: 6 ur

Norveški fjordi so za ljubitelje neokrnjene narave. 
Profimedia

Če iščete popoln zen in obilo morske hrane, je to potovanje, ki ga ne smete zamuditi. Za ljubitelje avtodomov je zahodna Norveška najbolj priljubljena destinacija.

Mesto Bergen je odlično izhodišče s pristaniščem Bryggen, ki se nahaja med gorami. Ne zamudite ribje specialitete, po kateri mesto slovi.

Bergen in njegov severnjaški šarm. 
Profimedia

Kamor koli se boste odpravili iz Bergna, ne boste zgrešili, a kot naslednjo postojanko priporočajo Flam, kjer se morate ustaviti, da si ogledate številne slapove. Za tiste, ki si jih želijo ogledati še pobliže, so organizirani izleti z ladjo, piše hrvaški portal PunKufer.

Bolj severnjaško ne gre. Šarmantni Bergen.
Profimedia

Tu je še Loen in njegovo dvigalo, ki je najvišje v Evropi! Z višine 900 metrov je razgled res neverjeten.

Portugalska: Od enega sončnega mesta do drugega

Priporočena pot: Lizbona - Porto

Trajanje vožnje: 3 ure

Lizbona je znana po mešanici ultramoderne kulture in stare elegance. Ne glede na to, ali želite obiskati katerega od 25-ih brezplačnih muzejev, uživati ​​v številnih kavarnah in restavracijah ali preprosto uživati v razgledu, bo vsak našel nekaj zase.

Večna Lizbona s svojimi neskončno navdihujočimi razgledi.
Profimedia

Vožnja proti severu do Porta je dolga le tri ure, a brez postankov vam bo težko uspelo. Škoda je zamuditi pravljično mesto Sintra in palačo Pena.

Sintra je svetovna atrakcija.
Profimedia

Tudi če se v Porto pripeljete z avtomobilom, vsekakor obiščite železniško postajo Sao Bento, ki je bila nekoč razglašena za najlepšo na svetu. Pet minut hoje stran je soseska Ribeira, znana po odličnih ribjih restavracijah in barih s tapasi.

Porto je poln starodobnega šarma.
Profimedia
Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?