Elton John ob Vrbskem jezeru navdušil

16-tisočglava množica na koncertu 70-letne britanske pop legende. Blizu nas je pel.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Začel je natanko ob napovedani uri koncerta v Celovcu preteklo soboto in v trenutku dvignil na noge 16-tisoč glavo množico na stadionu ob Vrbskem jezeru. Publika, zvečine zrelih let je Sira Eltona Johna sprejela evforično. Že dolgo ni bil na teh koncih; tudi Slovencev je bilo v soboto na Woerthersee-Stadionu mnogo. Sodeč po registracijah vozil. Organizacija mega koncerta je bila osupljiva, precizna, nobenih hudih varnostnih ukrepov, a vse je teklo mirno, čeprav so tudi alkohol na stadionu dovolili in kajenje v bližini tribun.
70-letna živa legenda, ta pa res, je komade "Sorry Seems to Be the Hardest Word", "Rocket Man" in "I'm Still Standing" v srcu Koroške posvetila vsem teroristom in preživelim iz preteklosti ter žrtvam, da bi jim dopovedal, da je ljubezen "močnejša od vsega". Reginald Kenneth Dwight, bolj znan kot Elton John, je pri svojih sedemdesetih še izjemno vitalen. Pol stoletja trajajoča kariera, več kot sto milijonov plošč, ga uvršča med najslavnejše glasbenike vseh časov.
Je resnično eden najbolje prodajanih pop solistov našega časa - 37 zlatih in 27 platinastih albumov ima in več kot 250 milijonov izvodov je bilo prodanih po vsem svetu.
Še vedno je avtor najbolj prodajanega singla na svetu vseh časov: Candle in the Wind iz leta 1997. To je tisti komad, ki ga je posvetil lady Diani in ga zapel na njeni pogrebni slovesnosti. V Celovcu je bila to pesem za bis, edina. Po dveh urah energetsko izjemnega koncerta smo sicer pogrešali kako pesem, recimo Levjega kralja ali Nikito ali You Song ... Ampak za svoja leta je Elton John v sijajni formi, njegova spremljevalna skupina pa tudi večinoma iz njegove generacije, z legendarnim bobnarjem Nigelom Olssonom na čelu. Bil je v kravati in belih rokavicah, z EJ sta na odru skupaj od leta 1969.
Mnoge njegove so ponarodele - Crocodile Rock, prva Eltonova pesem, ki je zasedla prvo mesto na lestvici Billboard Hot 100, je dvignil na noge stadion, pa še marsikatera, Sad Songs, Daniel, I am still standing ... Ves čas koncerta je seveda za klavirjem in je sijajen pianist, tudi nekaj instrumentalnih vložkov je zaigral. Očal in kostumov ni menjaval med koncertom, kot je bila navada pri njem.
Prvi singel je izdal daljnega 1968., je prejemnik velikanskega števila nagrad - od britanskih britov do grammyjev in seveda tudi oskarja za glasbo Levjega kralja. Šestinpetdeset njegovih pesmi je zasedlo eno izmed prvih štiridesetih, šestnajst eno izmed prvih desetih, štiri drugo, devet pa prvo mesto na najrazličnejših glasbenih lestvicah povsod po svetu; poleg tega je sedem njegovih zaporednih albumov je ob izidu zasedlo prvo mesto na lestvici Billboard 200.
Časopis Kronen Zeitung, ki je napihnil gigantsko reklamo na glavnem vhodu na stadion, je poročal, da je eden najslavnejših Britancev naglo zapustil Celovec, ker je moral biti čim prej ob svoji družini v Londonu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta