Dva evra za prazen krožnik: Lastnica restavracije je ogorčeni gostji ponudila razlago, ki je razbesnila javnost

D.Ži
11.08.2023 08:16

Ob naraščajočih cenah poskušajo nekateri gostinci v soseščini zaračunati vse mogoče, od dodatnih krožnikov do razpolovitve sendviča.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Restavracija v slikoviti italijanski Liguriji je razjezila goste in posledično tudi širšo javnost, potem ko je zaračunala dva evra za uporabo dodatnega, praznega krožnika, kar je jasno navedeno na računu, piše Slobodna Dalmacija.

Blogerka Selvaggia Lucarelli je prosila natakarja za prazen krožnik, da bi jed lahko delila s svojo hčerko. Bila pa je razburjena, ko je pogledala na račun in videla, da so ji ga posebej zaračunali. Naveden je kot "piattino condivideni" ali "skupni krožnik".

Profimedia

Restavracija se nahaja na ekskluzivni lokaciji v Genovskem zalivu, kjer je plačilo za pogrinjek ("couvert") samoumevno, gostja pa zdaj druge potencialne turiste opozarja na nepričakovane stroške, saj očitno zaračunajo tudi prazen krožnik..

"Couvert" so zaračunali 7,5 evra plus 2 evra za prazen krožnik, skupni račun je znašal 55,5 evra.

Italijanski mediji so restavracijo obsodili, ker je zaračunala krožnik ob pogrinjku. Tudi guverner Ligurije Giovanni Toti je okaral to prakso restavracije: "Zame to dodatno plačilo ni v redu."

Lastniki lokala so ponudili neverjetno razlago: "Miza je za tri, jedli pa so za enega in tudi to posodo nekdo pomiva."

Lastnica Ida Germano (76) je pojasnila: "Gospa, ki je objavila račun, je bila za mizo za tri, ker sta prišla dva odrasla in otrok. Naročila sta samo en krožnik testenin s pestom in enega z ocvrto ribo, za oba pa sta prosila še za dodatna krožnika. Skupaj so torej imeli štiri krožnike, mi pa smo zaračunali samo enega, ker plačamo tudi pralni stroj in pomivanje posode," je dejala. Sodeč po odzivih na družbenih omrežjih v upravičenost te prakse niso prav nikogar prepričali.

Do razprave je prišlo kmalu po tem, ko je druga italijanska restavracija ob jezeru Como osupnila javnost, ko je gostom zaračunala 2 evra zgolj za to, da jim je sendvič prerezala na pol.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta