Ditka na velikem odru

Tomaž Ranc Tomaž Ranc
26.12.2017 07:02

Mlada koroška pevka z bendom prihaja v Maribor na prvi večji samostojni koncert Ne bodi kot drugi skupaj s pesnikom Ferijem Lainščkom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ditka in Feri Lainšček
Nika Hölcl Praper

Za koroško pevko in kitaristko Ditko je zelo uspešna glasbena sezona, po več kot stotih nastopih jo bo zaključila s samostojnim koncertom v Mariboru. V programu bodo skladbe s CD-ja Ne spreminjaj me, na katerem je uglasbena poezija Ferija Lainščka, pri čemer ne bodo manjkale uspešnica Ne bodi kot drugi s prvega CD-ja in nekatere njene avtorske pesmi v angleškem jeziku. Koncert bo v sredo, 27. decembra, ob 19. uri v Narodnem domu.
V programu sodeluje tudi Lainšček, ki sam interpretira svojo poezijo in sodeluje v pesmi Demon ljubezni, ki je tudi naslovna pesem njegove pesniške zbirke. Člani spremljevalnega banda so Gorazd Čepin (klaviature, vokal), avtor večine uglasbitev, Ilj Pušnik (kontrabas), Dani Hartman (tolkala, vokal) in Jure Praper (električna kitara).
Ditka je v zadnjem letu s samostojnimi koncerti nastopala po vsej Sloveniji, marsikje so bile dvorane razprodane. Veliko je nastopala tudi dobrodelno, za otroke ali druge ljudi v stiski. "Glasba mora napolniti dušo, to je njeno bistvo," je povedala o svojem ustvarjanju in odnosu do tega, kar počne. Je njen način življenja. Z njo se ukvarja od otroštva, že pri enajstih letih je izdala zgoščenko, pri dvanajstih pa zmagala na otroškem festivalu Fens v Izoli. Samostojne koncerte je pričela leta 2012, ko je pričela tudi intenzivneje sodelovati s prekmurskim umetnikom. V Mariboru je že nekajkrat nastopila ob kulturnih in dobrodelnih priložnostih, lani je napolnila Salon uporabnih umetnosti, tokrat pa bo to njen prvi večji samostojni nastop v mestu, v večji dvorani. V ospredju bodo ljubezen, poslušljive melodije in nežni Ditkin glas, primeren za vse, ki si želijo, da se za trenutek umirijo in nahranijo dušo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta