Boštjan Gorenc – Pižama: Grozljivo je, kako ljudje pozabljamo zgodovino

Agata Rakovec Kurent
18.12.2017 06:53
Iz Pižame besede ob občasnem gromoglasnem smehu kar vrejo, pa naj se govori o literaturi, stand-upu, »prekletih skopuhih« ali o predpraznični histeriji. Na intervju nasmejan prihiti z vaj v Cankarjevem domu, po pogovoru pa ga že čakajo nove obveznosti. Kadar ni na vajah, nastopih ali na literarnem večeru, je najraje kar doma, na »pravi« strani Trojan. Z Boštjanom Gorencem, človekom nabrušenega jezika in mnogih talentov, lahko letos preživite tudi silvestrski večer.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rok Mlinar
O vas sem prebrala duhovit zapis, da ste tako priljubljeni, da je za slovenske najstnike pižama šele druga asociacija oblačilo za spanje, ker ste prva vi. Ste za vse Pižama ali ste za koga vendarle Boštjan in od kod sploh ta vzdevek?
Vaša knjiga SLOLvenski klasiki 1 je s skoraj 10.000 prodanimi izvodi prava uspešnica. Kdo so vaši prvi bralci?
Sodobna tehnologija se je zajedla v vse pore naših življenj. Obžalujete, da se niste rodili pred 300 leti in bi zimske večere preživljali ob kaminu, knjigah in svečah?
Ste, odkar ste oče, glede prihodnosti kaj bolj tesnobni?
Zaključiva nekoliko bolj veselo. Komiki veljajo zasebno za nekoliko otožne ljudi, toda vi sploh ne delujete takšni. Kako Pižama živi na Trojanah?
Cel intervju lahko preberete v decembrski številki revije OBRAZI.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta