Bora Đorđević: Mi nikoli ne delamo, mi samo dajemo

Katja Štingl
10.12.2017 06:46
Na najin klepet pride, kot se za rokerja spodobi. V črni usnjeni jakni, s temnimi sončnimi očali, ob njem pa zvesto koraka posvojena psička Lara. Glasni upornik sistemu, ki piše najbolj nežne romantične pesmi. Eksplozija divje energije rokenrola na odru, ki pa se ob njegovi psički v naročju razpoči kot milni mehurček. Vse to je on, srbski kantavtor Bora Đorđević, vodja in gonilna sila ene najbolj ikoničnih glasbenih skupin iz nekdanje skupne države - Riblje čorbe, ki letos slavi 40. jubilej.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Simon Pelko
Po 40 letih nastopanja imate menda še tremo? Tega skorajda ne morem verjeti.
Da tako dolgo, kot pravite sami, dihate skupaj, morate precej delati na odnosih. Kot da bi bili poročeni z njimi, so vzponi in padci … Kako vam to uspeva? Morda zato, ker v skupini ni ženske, ki bi delala težave?
Miša Aleksić
Vicko Milatović
Đinđer
Nikola Zorić
Ste si v zgodnjih osemdesetih, ko ste začeli nastopati, mislili, kakšna glasbena kariera vas čaka, koliko množic boste navduševali, kakšen globok glasbeni pečat boste pustili?
Se glasbeniki sploh kdaj utrudite, naveličate? Imam občutek, da se človek kot glasbenik rodi in to njegovo poslanstvo kar traja in traja, nima konca, ne upokojite se …
Ste romantičen človek?
Vam je bila prepoznavnost kdaj odveč?
Cel intervju lahko preberete v novembrski številki revije OBRAZI.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta