Andrej Peroša: Izgorelost me je prizemljila

Saša Britovšek Saša Britovšek
28.05.2018 06:26
Življenje televizijskega dopisnika je precej drugačno kot življenje novinarja, ki dela v velikem televizijskem uredništvu. Andrej Peroša je izkusil oboje. Zdaj, ko je dopisnik za Planet TV iz Primorske, pravi, da pogreša družbo novinarskih kolegov, vrvež v uredništvu, dogajanje v režiji in montaži ... A vseeno zdaj živi veliko bolj sproščeno in na neki način svobodno.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
osebni arhiv
"Biti sam svoj včasih pripelje do tega, da kljub desetletju izkušenj nisem prepričan, ali sem v eter spravil izdelek, na katerega bodo gledalci in uredniki ponosni. Sam sem svoj najstrožji kritik,"
Torej "one man team" je lahko velik izziv, lahko pa je tudi naporno. Kaj je vam bolj pisano na kožo? Katere so prednosti v delu dopisnika in katere vrline so nepogrešljive?
Deana Vatovca
Kako se dogovarjate s centralno informativno redakcijo za naloge? Ste morda prisotni na dnevnih redakcijskih sestankih preko spletnega videa ali se preprosto slišite z urednikom?
Katere vsebine vas najpogosteje dvignejo pokonci, da se podate na delo? S čim vse se ukvarjate?
Do kod proti severu segajo vaše "pristojnosti"?
Pa politične teme? Vam prihajajoče volitve prinašajo še posebej veliko dela?
Vam je prihod iz Ljubljane prinesel kakšna nova spoznanja o svojem kraju, morda obuditev starih prijateljstev ali kaj takšnega?
Intervju je bil objavljen v reviji STOP.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta