Zlati lističi so se vsuli: Mlada Mariborčana Edvard in Frida z genialnostjo osupnila na Slovenija ima talent

D.Ži
30.09.2024 08:56

Nastop, ki ga na Talentih še nismo videli, je prinesel prvi zlati gumb jubilejne sezone. Edvard in Frida sta res ... vesolje zase.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Edvard in Frida Kaloh sta doživela zlati metež. 
Pro Plus

Težko bi rekli, da je bilo nepričakovano, glede na to, da navihana in nadgenialna otroška dvojica vse bolj postaja svetovna senzacija, a bilo je več kot zasluženo. Začela se je jubilejna, deseta sezona šova Slovenija ima talent na Pop TV in zapomnili si jo bomo predvsem po originalni mariborski dvojici, ki je predstavila na Talentih še nevideno točko. 8-letni Edvard in 7-letna Frida Kaloh sta oder zavzela čisto na koncu, kot ljubka češnja na torti, mnogi so ju že poznali z družbenih omrežij, člankov o njunih uspehih, prihajata tudi iz znane mariborske družine, ki se ukvarja z zobozdravstvom. Že na prvi pogled je bilo jasno, da se obeta nekaj posebnega. Iz šaha sta naredila spektakel. 

"Talent imava pri matematiki, šahu – jaz sem prvak pri 8 letih, Frida je prvakinja do 8 let. Lani sem se naučil 1.511 decimalk 'pi-ja',"je s predstavitvijo osupnil Edvard, ki ni kazal nikakršnih znakov treme. V nadaljevanju sta uprizorila točko, ki jo lahko, kot so povedali, izvede le promil šahistov na svetu.

Izziv je bil nenavaden: 33 kombinacij 4 figure, Lado je izbral kombinacijo 10. Prebral je pozicije, kje stojijo figure, Frida pa jih je postavila na polja. Lado je nato po želji premikal figure in glasno govoril polja, na katera naj figure postavi. Edvard je moral v glavi izračunati premike in na koncu povedati, kje določene figure stojijo. Štirje premiki in Edvard je uganil vse pozicije. Lado je znova govoril kombinacije, Frida je premikala figure – Edvard je vse spremljal in po 20 potezah suvereno povedal, na katerem polju je katera figura. "Vidva sta naredila šov iz šaha," je bil kratek sodnik Andrej Škufca.

Že pred nastopom sta povedala, da si želita osvojiti zlati gumb, saj so jima všeč padajoči zlati lističi. Želja se jima je uresničila. Prejela sta štirikrat da s strani žirantov, zlati gumb pa jima je pritisnil Lado Bizovičar. Uspeh sta prenesla izjemno "skulirano", zares razveselila sta se šele v zaodrju, ko je adrenalin popustil, vidno ganjena starša pa sta ju objela od veselja. "Nastop, ki ga ne bomo pozabili," so vse skupaj pokomentirali na Pop TV. 

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta