Za dobro (za)varovan dom

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
20.03.2023 12:00

V svoj dom ste vložili precej časa, truda in denarja, zato se v njem želite počutiti varno in prijetno. To lahko dosežete in ohranjate tako, da svoj dom redno vzdržujete in varujete, pomembno pa je tudi, da ga ustrezno zavarujete.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Če v vašem domu nepričakovani dogodki povzročijo škodo, se lahko namreč hitro soočite z visokimi stroški popravila. Z ustreznim zavarovanjem doma vam ti ne bodo povzročali prevelikih skrbi in se boste lahko osredotočili na to, da boste v svojem domu čim prej spet bivali udobno in brezskrbno.

Ko se zgodi nepričakovano

Predstavljajte, da v vašem domu zagori. Ker požara sami ne uspete pravočasno pogasiti, se ta razširi in zajame večji del vašega doma. Po posredovanju gasilcev ugotovite, da zaradi prevelike škode vaš dom ni primeren za bivanje. Če imate sklenjeno zavarovanje doma pri Zavarovalnici Triglav, bo to krilo škodo, ki jo je požar povzročil v vašem domu, saj je kritje za nevarnost požara vedno vključeno v zavarovanje doma. To prav tako vedno vključuje domsko asistenco, zato vam bodo na asistenčnem centru pomagali tudi pri morebitni začasni nastanitvi in pri sanaciji škode, ko bo to mogoče.

Shutterstock

Zavarovanje po meri vašega doma

Zavarovanje doma Zavarovalnice Triglav se popolnoma prilagodi potrebam vašega doma. Zagotavlja vam kritje za najpogostejše nevarnosti, kot so požar, strela, eksplozija, vihar in toča, kritje za domsko asistenco, kritje odgovornosti iz hišne in zemljiške posesti, po želji pa tudi kritje za vlom in rop, izliv vode in še številne druge, ki jih lahko dodajate osnovnemu zavarovanju doma.

Po svojih željah in potrebah lahko prilagodite tudi višino posameznega kritja, zavarujete lahko le opremo, le stanovanjski objekt ali pa oboje. Za eno in za drugo lahko prav tako izberete popolnoma drugačna kritja in način zavarovanja. Če ste hišo npr. zavarovali na dejansko vrednost, opremo pa bi radi zavarovalni na novo vrednost, ker ste pred kratkim kupili nove vrednejše naprave, vam tudi to zavarovanje doma pri Zavarovalnici Triglav omogoča.

Nadgradite ga z dodatnimi zavarovanji

Kaj pa, če zaradi trenutka nepazljivosti po nesreči opraskate televizijo ali pa otroci pri igri nehote prevrnejo in razbijejo računalniški ekran? Bi zavarovanje doma krilo nastalo škodo? Če ste ga nadgradili z dodatnim strojelomnim zavarovanjem naprav, bo škodo razbitega ekrana ali televizije krila zavarovalnica. Brez omenjenega dodatnega zavarovanja pa boste morali škodo pokriti sami.

Poleg strojelomnega zavarovanja naprav imate na voljo še druga dodatna zavarovanja, s katerimi lahko še bolje poskrbite za svoj dom: potresno zavarovanje, zavarovanje za najemodajalce, strojelomno zavarovanje inštalacij ter zavarovanje sončnih elektrarn.

Sklenete ga lahko pri zastopniku ali preko spleta

Zavarovanje doma lahko le z nekaj kliki sklenete tudi preko spleta. Pri tem lahko izbirate med tremi vnaprej pripravljenimi paketi, Mali, Veliki in Comfort paket, ki se razlikujejo v naboru kritij in vključujejo tiste nevarnosti, ki najpogosteje prizadenejo domove po Sloveniji.

Shutterstock

Kaj pa, če presodite, da določenega kritja pri paketu ne potrebujete in bi ga zamenjali z drugim, ki v paketu ni vključeno? Bi radi dodali še dodatno zavarovanje za najemodajalce, ker del objekta oddajate v najem?

Tudi to lahko spreminjate po želji, dodate kritja, ki vam manjkajo in odstranite tista, ki se vam zdijo nepotrebna. To lahko storite skupaj z zastopnikom, ki vam bo znal tudi svetovati, da boste svoj dom res zavarovali čim bolje.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 0,78 €
Želim dostop

Sposojene vsebine