(VIDEO) Katera država bivše Jugoslavije ima najboljšo evrovizijsko skladbo? Presenečeni boste, kako kaže Sloveniji

D.Ži
08.03.2023 09:59

Do maja je sicer še kar nekaj časa, na stavnih lestvicah pa je že kar živihno. Te sicer ne slovijo po veliki zanesljivosti, a kažejo, kateri državi je že uspelo pritegniti največ pozornosti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Joker Out so na stavnih lestvicah trenutno med zadnjo sedmerico, a vse je še mogoče. To je Evrovizija. 
Katja Kodba/RTVS

Letos na Pesmi Evrovizije tekmujejo le tri države nekdanje Jugoslavije - Hrvaška, Srbija in Slovenija. Črna gora in Severna Makedonija sta se, v glavnem zaradi finančnih razlogov, umaknili, tako kot že pred leti tudi Bosna in Hercegovina. 

Hrvaško bo v Liverpoolu zastopala kontroverzna skupina Let 3 s pesmijo Mama ŠČ!, slovenske barve brani trenutno najbolj priljubljena slovenska skupina Joker Out s pesmijo Carpe Diem.

Srbi so v soboto za svojega predstavnika izbrali skrivnostnega Lukea Blacka in pesem Samo mi se spava, ki trenutno od držav iz regije najbolje kotira na stavnih lestvicah. 

Srbija je namreč trenutno na 14. mestu, Hrvaška na 17. Najmanj možnosti za uspeh stavci trenutno pripisujejo Sloveniji, ki je med zadnjimi sedmimi državami. Naše je trenutno 30. mesto.

Hrvaška in Slovenija bosta letos na Evroviziji peli v maternem jeziku, Srbija pa se bo predstavila s pesmijo, ki vsebuje tako srbsko kot angleško besedilo.

Stavnice sicer ne veljajo za zelo zanesljive napovedovalke končnega izida, pokažejo pa, katerim državam je pred tremi velikimi majskimi evrovizijskimi večeri uspelo pritegniti največ pozornosti oboževalcev. In kako je na vrhu? Na prvem mestu kraljuje Švedska, ki mora svojo skladbo še izbrati, sledita Finska in Ukrajina. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta