(VIDEO) Katarina Benček ni rodila gladko. Opisala je dogajanje v porodni sobi ...

D.Ži
05.09.2024 09:52

V ključnem trenutku je lepa vplivnica morala sprejeti odločitev, ki je sprva ni načrtovala, a ni šlo drugače, saj so jo tri ure potiskanja že povsem izčrpale.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Katarina Benček je bila čudovita nosečnica. 
Jure Klobčar

Veseli dnevi v družini naših priljubljenih spletnih vplivnežev. Katarina Benček in Marko Pavlović, ki smo ju spremljali tudi v oddaji Super par, sta postala starša, pred dnevi sta razkrila, da se jima je pridružila deklica, katere imena še nista delila z javnostjo. A veselo pričakovanje ni potekalo povsem gladko, vsaj ne v končni fazi. Katarina je na instagramu opisala, kako vse ni šlo tako, kot si je želela in predstavljala. 

Debele tri ure potiskanja med porodom so jo povsem izčrpale, zato se je morala odločiti, ali bodo deklici na svet pomagali s pritiskom na trebuh, z vakumskim porodom ali s carskim rezom. Izbrala je prvo možnost, a je bil carski rez neobhoden. Naredila je vse, da bi porod lahko izpeljali po naravni poti, a na koncu so morali opraviti carski rez. 

"Že dva dni sem čutila, da se nekaj kuha, kot bi se pripravljala menstruacija … Glede na to, da je bil plan roditi v postojnski porodnišnici, sem upala na nočne popadke ter cesto brez gužve. 24. 8. ob 4h zjutraj se zbudim in čutim bolečino, mislim si, aha, popadki. Štopam in se čudim, da se pojavljajo na približno 4 minute. Vstanem vsa nervozna, da zbudim Marka, in mi v tistem odteče voda. Filmsko. Curek, ki ga kar ne moreš ustaviti," pripoveduje na instagramu. Opisala je tudi dogajanje v porodnišnici. "CTG, klistir in na mojo željo epiduralna! V momentu, ko anesteziolog išče vbodno mesto za epiduralno, so popadki že zelo hudi, približno vsaki dve minuti. Komaj sem čakala, da prime epiduralna! Prijela je in to zelo dobro! Občudujem vsako, ki rodi čisto brez vsega, ampak moja odločitev je od prvega dne ista in tudi danes bi bila. Epiduralna."

Nato se je začelo. "Več kot 3 ure smo potiskali. Največjo težavo mi je povzročal lastni pritisk, ki je bil večkrat pod 90/60 in zato prisotna tudi slabost …, ampak se nisem dala. Potiskam naprej. Dojenčica se je odbijala od 'izhoda' nazaj gor proti želodcu. Kaj pa zdaj?" pripoveduje Katarina. Razpletlo se je, kljub velikemu naporu, srečno. Družinici želimo veliko nepozabnih skupnih trenutkov. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta