Pretresljivi spomini Elvisove hčerke: V hiši je dva meseca imela sinovo truplo, poročila pa se je z deviškim Jacksonom

D.Ži
10.10.2024 12:00

"Našla sem zelo empatično lastnico pogrebnega podjetja," pojasnjuje pokojna Lisa Marie Presley v biografiji, ki jo je po njeni smrti dokončala hči.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lisa Marie Presley in sin Benjamin Presley Keough, ki si je življenje vzel sam.  
Profimedia

Lisa Marie Presley je dva meseca hranila truplo pokojnega sina v svoji hiši, piše v njenih spominih From Here to the Great Unknown. Spomine je na podlagi zapiskov, ki jih je pustila lani preminula Lisa, dokončala njena hči Riley Keough.

Lisa je bila povsem sesuta, ko je njen sin Benjamin Keough leta 2020 umrl pri 27 letih. Knjiga pravi, da je bilo njegovo truplo v hiši do pogreba. "Rekli so nam, da če lahko poskrbimo za truplo, ga lahko imamo doma, zato ga je nekaj časa hranila v hiši na ledu," piše Riley.

Sinove smrti Lisa Marie ni mogla preboleti, zato si je za slovo od njega vzela dva meseca.
Profimedia

"Zelo pomembno je bilo, da je imela mama dovolj časa, da se poslovi od njega, tako kot se je od svojega očeta. Šla sem z njo in sedela tam poleg nje," je dodala.

Spomini tudi navajajo, da je bilo Benjaminovo truplo v ločeni sobi. "V Kaliforniji ni zakona, da moraš nekoga takoj pokopati. Našla sem zelo empatično lastnico pogrebnega podjetja," pojasnjuje Lisa v knjigi.

"Rekla sem ji, da je zame bilo zelo koristno, ko sem imela očeta v svoji hiši, potem ko je umrl, ker sem lahko preživela še nekaj časa z njim in se pogovarjala. Rekla je: 'V redu, imej Bena pri sebi. Lahko je tam'," je v zapiske napisala Presley. Hvaležna je bila, da je lahko bila še nekaj časa z njim. Tako Presley kot njen sin sta zdaj pokopana v Gracelandu, prav tako njen slavni oče. Lisa Marie Presley, edina hči legendarnega glasbenika Elvisa Presleyja, je lani nenadoma umrla v starosti 55 let.

Lisa Marie Presley je pokopana na posestvu Graceland v Memphisu. 
Profimedia

Spomini razkrivajo tudi intimne podrobnosti o njenem razmerju z Michaelom Jacksonom, vključno z dejstvom, da je bil Jackson pri 35 letih še devičnik, poroča People. Po prvem srečanju v mladosti sta se Presley in Jackson leta 1994 zbližala. Preden sta uradno začela razmerje, je bila ona še poročena z svojim prvim možem Dannyjem Keoughom, a sta se ločila, potem ko ji je Jackson med potovanjem v Las Vegas izpovedal ljubezen.

Michael je rekel: 'Ne vem, ali si opazila, ampak jaz sem popolnoma zaljubljen vate. Želim, da se poročiva in da rodiš mojega otroka,'" piše Presley v knjigi, ki je izšla v torek, 8. oktobra. "Takoj nisem ničesar komentirala, potem pa sem rekla: 'Res sem počaščena, sploh ne morem govoriti.' Takrat sem že čutila, da sem zaljubljena vanj," je zapisala. Presley in Keough sta se nato sporazumno ločila, ona pa je začela razmerje z Jacksonom.

Hči kralja rokenrola se je poročila z ekscentričnim kraljem popa. Poroka, ki je ni razumel nihče, a bojda je šlo za ljubezen.  
Profimedia

"Michael mi je povedal, da je še vedno devičnik," piše v knjigi. "Mislim, da je poljubil Tatum O'Neal in imel nekaj z Brooke Shields, kar pa ni bilo fizično, razen poljuba. Rekel je, da je Madonna enkrat poskusila z njim, a se ni zgodilo nič. Bila sem prestrašena, ker nisem želela narediti napake," piše. 

Par se je poročil maja 1994, ko je bil Jackson star 35 let, Presley pa 25 let, le nekaj tednov po njeni ločitvi od Keougha. Poročena sta bila več kot dve leti, preden sta se avgusta 1996 dokončno ločila.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta