Umrl Mariborčan, ki je nekoč v kvizu Lepo je biti milijonar osvojil 10 milijonov tolarjev

D.Ži
09.01.2024 10:23

Na zadnji dan leta 2023 je Gorazd Škerbinek sporočil, da je izgubil najdražjo osebo, zdaj je odšel tudi sam.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Novo leto je nekaterim prineslo nov začetek, žal pa se je življenjska pot drugih tudi končala. Tako je ob zori leta 2024 umrl Mariborčan Gorazd Škerbinek, nepozabni zmagovalec kviza Lepo je biti milijonar iz leta 2002, ko je, takrat še ob voditelju Jonasu Žnidaršiču, domov odnesel deset milijonov tolarjev, kar bi danes naneslo okoli 42.000 evrov, pišejo Slovenske novice. Tudi v svetovnem merilu je bil eden redkih, ki se jim je v svoj čas najbolj priljubljenem kvizu na svetu uspelo prebiti do vrha. V Sloveniji je v kvizu, ki ga danes predvaja Planet TV, to uspelo le šestim, tudi pokojnemu voditelju oddaje 24 ur Matjažu Tanku. 

Škerbinek je Milijonarju ostal zvest in se v oddajo vrnil leta 2019, ko jo je vodil Slavko Bobovnik. Uspeha ni ponovil, a mnogi gledalci so se ga še dobro spomnili. 

Zelo aktiven je bil tudi na družbenih omrežjih, kjer je, gurman po srcu, rad pisal o restavracijah, ki jih je obiskoval. Prav tam je sporočil tudi, da je ob koncu leta izgubil najdražjo osebo, mediji pišejo, da mu je umrla mama. Zdaj je za njo odšel tudi sam. "Ko je gladina vode v valu na dnu, pride 'čudežna sila' in kar naenkrat se ta dolina znajde na samem vrhu nemirnega morja ali jezera. Gremo naprej, pogumno v leto 2024, ki je res že skoraj pri nas," je na Facebooku napisal na silvestrovo. Od Škerbinka, ki je nekoč študiral na FERI Maribor in kasneje delal na Agenciji za energijo, se prijatelji in spletni sledilci zdaj poslavljajo z ganljivimi komentarji o tem, da je od nas odšel dober človek, intelektualec in veliki um. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta