To je recept za palačinke kraljice Elizabete II.: Večkrat jih je spekla celo sama

N.S.
17.09.2022 16:48

Sladico "drop scones", ki je precej podobna ameriškim palačinkam, so za zajtrk pripravili tudi leta 1960 na gradu Balmoral, ko sta kraljico obiskala ameriški predsednik Dwight D. Eisenhower in njegova žena.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Po smrti kraljice Elizabete II. so ljubitelji vsega, kar je povezano s kraljevim dvorom obudili kraljičin stari recept. Tega je leta 1960 poslala tudi ameriškemu predsedniku, ki je po slastnem zajtrku pred 62 leti njeno visočanstvo zanj zaprosil. Palačinke je znala narediti tudi sama, v pismu pa poudarila, da opisane količine zadoščajo celo za 16 ljudi.

"Ko je manj gostov, dodam manj moke in mleka, druge sestavine pa uporabim kot navedeno," je zapisala kraljica, glede priprave pa dodala, da jajca stepemo, nato pa dodamo sladkor, polovico mleka in moko ter vse skupaj dobro premešamo. Nato dodamo preostalo mleko, sodo bikarbono, vinski kamen ter vmešamo stopljeno maslo. Kraljica ja zapisala, da jih velja maso pred peko v ponvi resnično dobro stepsti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta