Težka bitka. Oglasila se je princesa Kate in povedala, kakšno je njeno stanje v resnici: "So dobri in slabi dnevi"

D.Ži
14.06.2024 19:29

Kot kaže, se bo žena britanskega prestolonaslednika, ki prestaja preventivno kemoterapijo, ta konec tedna pokazala v javnosti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Moje zdravljenje poteka in bo trajalo še nekaj mesecev," pravi Kate. 
Profimedia

Molk je prekinjen, sporočilo pa precej spodbudno. Prvič po novici, da se bori z rakom, se je glede svojega zdravstvenega stanja konkretneje oglasila britanska princesa Kate. Na javnost se je obrnila kar preko profila, ki ga imata s princem Williamom skupaj na Instagramu.

"Vsa prijazna sporočila podpore in spodbude v zadnjih nekaj mesecih so me navdušila. Z Williamom so nama resnično spremenila svet in nama pomagala v težkem času. Dobro napredujem, a kot veste vsi, ki prestajate kemoterapijo, so dobri in slabi dnevi. V tistih slabih dneh se počutite šibki, utrujeni in se morate prepustiti počitku. Toda ob dobrih dneh, ko se počutite močnejši, želite kar najbolje izkoristiti dobro počutje," pravi princesa Kate.

"Moje zdravljenje poteka in bo trajalo še nekaj mesecev. Ob dnevih, ko se počutim dovolj dobro, se z veseljem ukvarjam s šolskim življenjem, zasebni čas namenjam stvarem, ki mi dajejo energijo in pozitivnost, pa tudi začenjam malce delati od doma. Veselim se udeležbe na kraljevi rojstnodnevni paradi ta konec tedna s svojo družino in upam, da se bom čez poletje pridružila nekaj javnim nastopom, hkrati pa vem, da še nisem iz najhujšegam," dodaja. In še: "Učim se biti potrpežljiva, zlasti v negotovosti. Vsak dan vzamem takšen, kot pride, poslušam svoje telo in si dovolim vzeti tako potreben čas za ozdravitev. Najlepša hvala za razumevanje in vsem, ki ste tako pogumno delili svoje zgodbe z mano.

Profimedia

Kot kaže, se bo Kate prihajajoči konec tedna po dolgih mesecih prvič spet pokazala v javnosti, v čast rojstnemu dnevu svojega tasta, kralja Karla III., ki se prav tako bori z rakom. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta