Razkrila je, kakšno grozo je morala prestati: Velika brazgotina na hrbtu princese skoraj zasenčila kraljevsko poroko

D.Ži
16.04.2024 10:54

Bila je pravljična poroka, a hkrati tudi več kot to. Hči princa Andrewa je medijsko pozornost izkoristila za osveščanje javnosti o težki bolezni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Leta 2018 si je princesa Eugenie uresničila željo in na poroki nosila obleko z globokim hrbtnim izrezom.
Profimedia

Vnukinja pokojne kraljice Elizabete II., princesa Eugenie se je oktobra 2018 poročila z Jackom Brooksbankom, kraljevo poroko pa je preko medijev spremljal ves svet.

Detajl, ki je takrat izstopal, je bila velika brazgotina na princesinem hrbtu, ki jo je razkrila poročna obleka z velikim hrbtnim izrezom. Poročno obleko sta po njenih željah oblikovala Peter Pilotto in Christopher De Vos, po poroki pa je Eugenie za People pojasnila, zakaj se je odločila pokazati brazgotino.

Poroko z Jackom Brooksbankom je princesa želela izkoristiti tudi za osveščanje javnosti o svoji bolezni.
Profimedia

"Vedno sem si želel poročno obleko z odprtim hrbtom, deloma tudi zato, da bi pokazala svojo brazgotino, verjamem, da brazgotine pripovedujejo zgodbo o preteklosti in prihodnosti ter so način za razbijanje tabujev," je pojasnila Eugenie, ki je pri komaj 12-ih zaradi skolioze morala na operacijo, kjer so ji ravnali hrbtenico. Nato so ji vzdolž hrbtenice vgradili titanove palice, zdravnika, ki jo je operiral, je povabila celo na poroko.

Oktober 2018. Eugenie je bila prava pravljična kraljevska nevesta. 
Profimedia

"Zame je to način komuniciranja z ljudmi, ki gredo skozi podobne situacije s skoliozo ali imajo lastne brazgotine, s katerimi se poskušajo spopasti. Začela sem dobivati ​​veliko pisem ljudi, ki so bili veseli, da sem pokazala svojo brazgotino. Pisma deklet in drugih ljudi s to boleznijo, polna podpore, so me zelo ganila," je po poroki povedala princesa.

Po poroki je princesa prejela veliko pisem zahvale, da je svetu pokazala svojo brazgotino. 
Profimedia

Istega leta, ko se je poročila, je princesa svoje rentgenske posnetke objavila tudi na svojem uradnem Instagram profilu, da bi javnost seznanila z diagnozo.

Eugenie s princem Andrewom, svojim razvpitim očetom, ki je vpleten v škandal Epstein. 
Profimedia

O operaciji je prvič spregovorila 16 let po njej in opozorila, da je bila to za 12-letnico grozljiva izkušnja.

"Operacija je trajala osem ur, nato pa sem preživela tri dni na intenzivni negi, šest tednov v bolnišnici in šest dni na invalidskem vozičku, a sem potem shodila," je povedala, njeno zgodbo pa so objavili na spletni strani bolnišnice Royal National.

Eugenie in Jack Brooksbank marca letos. Še vedno sta srečna.
Profimedia

Eugenie je hči razvpitega princa Andrewa in vojvodinje Sare Ferguson, ki sta se ločila, ko je bila stara komaj šest let, ima pa tudi starejšo sestro Beatrice.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta