Popularno

Slavna igralka razkrila, da je bila posiljena: Brez oblačil je prišel iz kopalnice in jo napadel

D.Ži
23.01.2023
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Brooke Shields na premieri svojega dokumentarca na festivalu Sundance
EPA

Legendarna Brooke Shields je v novem dokumentarcu z naslovom "Pretty Baby: Brooke Shields", ki je bil premierno predvajan minuli petek, na drugi dan filmskega festivala Sundance, razkrila, da je bila kot mlada hollywoodska igralka posiljena.

epa

Identitete svojega napadalca ni razkrila, povedala je, da je moškega poznala že od prej, srečala pa ga je malo po tistem, ko je diplomirala. Takrat je mislila, da prihaja na poslovni sestanek, na katerem bosta razpravljala o njeni vlogi v novem filmu. Moški jo je nato odpeljal v svoj hotel, pod pretvezo, da ji bo iz sobe poklical taksi, namesto tega pa se je za nekaj trenutkov zaprl v kopalnico in se vrnil popolnoma gol. Nato jo je napadel, je povedala igralka.

George Frey

"Nisem se toliko borila, kot bi se bila morala ... Spomnim se samo, da sem bila kot okamenela," je dejala Shields. "Mislila sem, da je ženski 'ne' dovolj. Govorila sem si - ostani živa in pojdi čim prej ven."

Po incidentu je poklicala prijatelja, vodjo varnosti Gavina de Beckerja, ki ji je dejal: "To je bilo posilstvo." Odvrnila je, da tega noče verjeti. Do zdaj o dogodku ni hotela govoriti. 

Christopher Atkins in Brooke Shields v nepozabnem filmu Modra laguna leta 1980. 
Profimedia

Spregovorila je šele po številnih izpovedih slavnih hollywoodskih igralk, ki jih je spodbudilo gibanje #MeToo. Zgodba o posilstvu je le eno od pretresljivih poglavij dokumentarca, ki bo v dveh delih predvajan na pretočni platformi Hulu.

Prvi del je posvečen pretirani seksualizaciji, ki jo je Shieldsova doživela kot deklica po objavi provokativne gole fotografije, na kateri je bila stara le 10 let, in po vlogi otroške prostitutke v filmu Pretty Baby pri 11-ih letih.

V dokumentarcu vidimo mlado Shields, ki ji veliko starejši moški voditelji v različnih pogovornih oddajah postavljajo nespodobna in mejno okusna vprašanja o njenih vlogah v Modri ​​laguni in Neskončni ljubezni ter o seriji kontroverznih oglasov za kavbojke Calvin Klein, v katerih se je pojavila.

Brooke Shields in modni oblikovalec Calvin Klein leta 1978.

Potem ko je Shields kot najstnica doživela svetovno slavo, je obiskovala univerzo Princeton in po diplomi s težavo iskala nove vloge. Tako je prišla v stik z moškim, ki jo je nato posilil. 

"Moje sporočilo vsem je, naj vztrajajo in si ne dovolijo postati žrtve družbe in filmske industrije," je dejala za AFP pred premiero filma. "Ponosna sem, da sem se kljub vsemu še naprej učila, rasla, trdo delala in ljubila," pravi zvezdnica.  

Brooke Shields in teniški as Andre Agassi leta 1994. Veljala sta za enega najlepših parov na sceni. 
Reuter

Film opisuje tudi medijsko obsedenost z njeno nedolžnostjo pa materin alkoholizem in njen prvi zakon s teniškim zvezdnikom Andreom Agassijem.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?