Po bolezni umrl komaj 49-letni igralec Zvezdnih stez in Stotnice Marvel. Njegova zadnja želja je bila namenjena otrokom

D.Ži
27.02.2024 09:38

Žal je bolezen ALS dobila bitko, a zvezdnik je vse do zadnjega živel po načelu, da je vsak dan darilo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mary Wiseman, Shazad Latif, Kenneth Mitchell in Mary Chieffo na tiskovni konferenci ob predstavitvi Zvezdnih stez v Dortmundu.   
Profimedia

Kanadski igralec Kenneth Mitchell, ki je igral v Marvelovem filmu Stotnica Marvel in v seriji Zvezdne steze: Discovery, je umrl v starosti 49 let zaradi zapletov, povezanih z amiotrofično lateralno sklerozo (ALS), piše The Guardian.

"Z žalostjo v srcu sporočamo, da je umrl Kenneth Alexander Mitchell, ljubljeni oče, mož, brat, stric, sin in dragi prijatelj," se glasi žalostna objava na igralčevem instagram profilu.

Kenneth Mitchell je dočakal le 49 let.  
Profimedia

"Zaradi ALS se je Ken v petih letih in pol soočal z vrsto strašnih izzivov in na svoj edinstveni način mu je uspelo vsakega od njih premagati z dostojanstvom in nenehno predanostjo polnemu in srečnemu življenju. Živel je po načelu, da je vsak dan darilo in da nikoli ne hodimo sami. Njegovo življenje je pravi primer, kako izpolnjen je lahko nekdo, ko živi z ljubeznijo, sočutjem, humorjem, vključenostjo in povezanostjo," piše v izjavi.

Bolezen ALS je življenje igralca močno spremenila.  
Profimedia

Igralcu, ki je igral različne vloge v Zvezdnih stezah: Discovery, kot so Klingonci Kol, Kol-Sha, Tenavik in Aurelli, so se poklonili tudi v izjavi na uradni spletni strani projekta: "Celotna družina Zvezdnih stez izreka sožalje Mitchellovi družini, prijateljem, ljubljenim in oboževalcem po vsem svetu."

Igral je tudi v postapokaliptični televizijski seriji Jericho.

Oče dveh otrok je kljub bolezni življenje poskušal živeti na polno do zadnjega.  
Profimedia

Mitchell je za seboj pustil ženo Susan May Pratt in dva otroka ter prosil, piše v izjavi na instagramu, naj bodo morebitni darovi ob njegovi smrti namenjeni raziskovanju bolezni, za katero je trpel, ali podpori njegovim otrokom.

Želel si je, da bi morebitne darove ob njegovi smrti namenili spodbujanju raziskav bolezni ALS.  
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta