Nekoč je ljubil Ano Klašnja, zdaj naj bi Miha Krušič srečo v ljubezni našel v lepi mariborski operni zvezdnici

D.Ži
07.03.2024 11:13

Iz baleta v opero. Koreograf si je dolgo celil rane po razpadu zveze z žirantko šova Slovenija ima talent, a Amorjeva puščica ga je medtem bojda spet zadela na polno.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Miha Krušič in Anja Klašnja sta dolgo veljala za enega najlepših parov na slovenski sceni, a ni šlo ...  
Mediaspeed

Ljubezen vedno najde pot. In tudi če se kdaj zdi, da je za hip odšla, se prej ali slej v življenje vrne. Zelo težke dneve je v času razpada zveze z balerino Ano Klašnja doživljal koreograf Miha Krušič, veliko smo o tem prebrali tudi v medijih, zdaj pa ga je Amorjeva puščica očitno spet zadela. Na polno. Miha naj bi bil v zvezi z mednarodno cenjeno operno pevko Niko Gorič, piše revija Suzy. Z lepo in izjemno nadarjeno Mariborčanko sta sodelovala že pred leti, ko je on bil zadolžen za koreografijo v predstavi Orfej v peklu, ona pa je pela vlogo Evridike. 

Miha Krušič je ljubezensko iz baletnih prešel v operne vode. 
Robert Balen

Življenjepis karizmatične sopranistke je impresiven. Diplomirala je na Univerzi za glasbo in gledališko umetnost v Gradcu. Študij je nadaljevala na Kraljevi akademiji za glasbo v Londonu, kjer je magistrirala in zaključila umetniški doktorat. Julija 2017 je prejela najprestižnejše priznanje te ugledne londonske akademije, in sicer nagrado kraljice Elizabete II. kot študentka leta.

Lepa Nika Gorič ima med številnimi priznanji tudi nagrado kraljice Elizabete II. za študentko leta na londonski akademiji. 
Sašo Bizjak

Operni oddelek ji je pred tem že podelil operni štipendiji Charlesa Mackerrasa in Marie Callas. S štipendijo jo je podprlo tudi Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije. V letu 2016/2017 je za vrhunske dosežke skozi vsa leta šolanja na Kraljevi akademiji za glasbo prejela nagradi "Independent Opera Award" in "Regency Award". Maja leta 2019 ji je bil dodeljen naziv "Associate of Royal Academy of Music", ki ga prejmejo nekdanji študentje akademije, ki so znatno pripomogli k uveljavitvi glasbenega profesionalizma.

Grema na kafe z Niko Gorič: Dom bo vedno Maribor. Maribor mi ustreza in me napolni z energijo

Leta 2022 smo jo gostili tudi v Večerovi rubriki Grema na kafe. "Po značaju sem še vedno popotnik. Seveda si želim, da bi se kdaj zares ustalila. Ampak očitno še ni pravi čas. Dom bo vedno Maribor, ne glede na to, kam me pot ponese. Odkrivanje novih mest, kulture in načina življenja mi je zelo všeč. Ko koncertiramo, pa seveda nimamo veliko časa za raziskovanje, saj se moraš posvetiti sebi in temu, da se boš na nastopu lahko pokazal v najboljši luči," je med drugim povedala o svoji karieri, ki je s seboj prinesla tudi veliko potovanj.

Med njene najbolj opazne vloge sodijo Aricie (​Hippolyte et Aricie),​ Gilda (​Rigoletto),​ Italijanski sopran (​Capriccio), Norina (Don Pasquale),​Titanija (​Vilinska princesa​), ki jo je odpela kot predstavnica Projekta mladih pevcev Salzburškega festivala, Suzana (Figarova svatba)​, Sreča in Pallade (Kronanje Popeje), Evridika (​Orfej v podzemlju​), Polly (​Opera za tri groše​), Elisetta (​Tajni zakon​), Barbarina (​Figarova svatba)​, Peskar (Janko in Metka) ​ter koncertna parta vlog Abre (Judita, zmagovalka) in Dido (Dido in Enej). Pela je v Berlinski filharmoniji in na Mozartovem festivalu v Würzburgu, kjer je premierno izvedla delo Puzzles and Games​ korejske skladateljice Unsuk Chin pod taktirko Pabla Herasa-Casade. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta