Nekoč je bil zvezdnik Arsenala, danes je 30-krat bogatejši od Ronalda. Tako si je nakopal neizmerno bogastvo ...

D.Ži
16.03.2023 09:40
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Flaminijev delež v podjetju je vreden neverjetnih 10 milijard funtov.
Profimedia

Mathieu Flamini, nekdanji igralec Arsenala, je v svoji nogometni karieri zaslužil ogromno denarja, a mu je ena poslovna poteza popolnoma spremenila življenje.

Profimedia

Že leta 2010 se je odločil vložiti denar v projekt, ki je iskal ekološki nadomestek za petrokemične snovi, ki jih najdemo v plastiki. Danes ima v podjetju 60-odstotni delež in je izvršni direktor GF Biochemicals.

Profimedia

Flaminijevo podjetje vzame biomaso, na primer gnoj ali gospodinjske odpadke, in jo spremeni v levulinsko kislino, ki nadomešča petrokemične izdelke, uporabljane v vsakdanjem življenju. Sicer pa lahko levulinska kislina zmanjša izpuste ogljikovega dioksida tudi do 80 odstotkov.

Profimedia

Leta 2020 je Forbes ocenil, da je Flaminijev delež v podjetju vreden neverjetnih 10 milijard funtov. To je 30-kratnik ocenjene neto vrednosti Cristiana Ronalda, čigar bogastvo je ocenjeno na 370 milijonov funtov.

Profimedia

Flamini je imel uspešno nogometno kariero, za Arsenal je odigral 246 tekem, nosil pa je tudi dres Milana, za katerega je nastopil 122-krat. Športno kariero je sklenil leta 2019 v dresu Getafeja.

Profimedia
Profimedia
Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?