(FOTO) V avtu, ki je pri Pelješcu zapeljal v morje, umrla mednarodno uspešna plesna zvezdnica

D.Ži
22.03.2023 09:50
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

V trajektnem pristanišču na polotoku Pelješac je v nedeljo zvečer vozilo zapeljalo v morje, pri čemer je umrla 45-letna ženska. Vozniku in še dvema potnikoma se je uspelo rešiti. To je že druga nesreča s smrtno žrtvijo v tem pristanišču v zadnjih sedmih mesecih. Osebno vozilo splitskih registrskih oznak je v morju pristalo v nedeljo ob 22.35 v pristanišču v kraju Prapratno, ki Pelješac povezuje z otokom Mljet. Vozilo je po padcu v vodo potonilo, iz njega pa se je uspelo rešiti vozniku in še dvema sopotnikoma.

Zdaj je znana tudi identiteta preminule. Gre za 45-letno plesalko Polino Golubevo, nekdanjo plesno partnerko hrvaškega plesalca Marka Cibocija, ki že več let sodeluje kot plesni sodnik v hrvaški različici oddaje Zvezde plešejo. Rodila se je v Rusiji, pred 22 leti pa se je preselila na Hrvaško, pod katere zastavo je kasneje kot profesionalka tudi tekmovala in žela uspehe. Novico o njeni tragični smrti je potrdil tudi hrvaški plesni koreograf in sodnik priljubljenega šova.  

Njeno truplo so okoli pol tretje ure zjutraj našli potapljači dubrovniško-neretvanske policijske uprave. Vsi potniki v vozilu so bili hrvaški državljani. Iz policijske uprave so po končani preiskavi popoldne sporočili, da je voznik zapeljal v pristanišče, misleč, da se pelje po povezovalni cesti proti mostu na Pelješac. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel v krvi 0,81 promila alkohola.

Policija je voznika pridržala zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče s smrtnim izidom.

Podobna nesreča se je v istem pristanišču po navedbah časnika Slobodna Dalmacija zgodila že avgusta lani. Takrat je življenje izgubil 27-letni indijski državljan, ki ob parkiranju vozila ni uporabil ročne zavore.

Nesreča s smrtno žrtvijo se je septembra lani zgodila tudi v pristanišču na otoku Krk, potem ko je hrvaški državljan med vkrcavanjem na trajekt z avtom zapeljal v morje.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 0,78 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta