(FOTO) Umrl komaj 29-letni slavni kuhar, chef restavracije s tremi Michelinovimi zvezdicami

A.L.
08.01.2023 09:04

Od Anttija se je poslovil tudi Rasmus Kofoed, kuhar in lastnik ta hip najboljše restavracije na svetu Geranium.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Kulinarični svet je zavit v črnino. V 30. letu je umrl umrl kuharski chef Antti Lukkari, glavni kuhar slovite restavracije Frantzén v Stockholmu, ki se ponaša s tremi Michelinovimi zvezdicami. Novico o smrti je sporočil lastnik restavracije Björn Frantzén, potrdila pa jo je tudi kuharjeva družina.

Po besedah njegove žene se je Lukkari boril z več boleznimi, med drugim z metabolno acidozo in odpovedjo ledvic. Svetovna kuharska scena se po tragični novici poslavlja od slovitega kuharja. Hans Välimäki, slavni finski kuhar in lastnik restavracije Chez Dominique, je izrazil šok nad smrtjo kuharskega prijatelja. "Pravkar sem izvedel šokantno novico, da je med počitnicami na Filipinih umrl morda najboljši in nadarjeni kuhar ter prijatelj Antti Lukkari. Moje sožalje družini in kolegom. Mislim, da si bil fantastičen," je dejal Välimäki.

Od Anttija se je poslovil tudi Rasmus Kofoed, kuhar in lastnik ta hip najboljše restavracije na svetu Geranium. "Vedno si bil zvezda. Zvezda, ki je vedno močneje sijala v svetu kulinarike. Spominjal se bom tvojega šarma, tvoje samozavesti in tvoje moči, da nikoli ne obupaš."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta