(FOTO) To je najdražja hiša, ki je trenutno naprodaj. Ima 40 spalnic, a tudi ceno, ob kateri se vam lahko zvrti

D.Ži
21.03.2023 10:34
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Londonska The Holme je najdražja hiša na svetu, ki je trenutno naprodaj, piše Financial Times. Po njihovih informacijah se prodaja za vrtoglavih 281 milijonov evrov.

Gre za 205 let star dvorec v londonskem Regent's Parku. Na trg so ga dali, potem ko ga je prevzel član savdske kraljeve družine. Če bo dosegel izklicno ceno, bo postal najdražja nepremičnina, kadarkoli prodana v Veliki Britaniji.

Zgrajena leta 1818

To je tudi najdražja hiša, ki je trenutno naprodaj, na svetu. Holme je s prestola izrinil trinadstropni penthouse v newyorškem Central Parku, ki so ga septembra dali na trg za 250 milijonov dolarjev.

Profimedia

To londonsko vilo je leta 1818 zgradil gradbenik James Burton. Najprej je v njej živela njegova družina, nato pa je bila vila uporabljena za Bedford College. V osemdesetih letih je postala zasebna rezidenca.

40 spalnic, teniško igrišče, knjižnica ...

Vila ima 40 spalnic in se razprostira na štirih hektarjih parka blizu središča Londona. Poleg številnih prostorov ima osem garaž, teniško igrišče, savno, knjižnico in veliko jedilnico.

Profimedia

Mnogi ta dvorec zaradi pročelja in velikosti primerjajo z Belo hišo v Washingtonu. Holme privablja zanimanje tujih vlagateljev, tako kot druge hiše v dragih londonskih četrtih. Kar 48 odstotkov hiš v najdražjih predelih Londona v prvih šestih mesecih leta 2022 je bilo namreč prodanih mednarodnim kupcem.

 

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta