Popularno

(FOTO) Morda najlepša princesa na svetu: Ta deklica bo nekoč kraljica Španije

D.Ži
24.11.2022
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Ko pomislimo na špansko kraljevo družino, pogosto pomislimo na škandale abdiciranega kralja Juana Carlosa, pa tudi na zelo čedno kraljevo družino, ki Španiji vlada danes.

Profimedia

Sploh elegantna in čedna kraljica Letizia je deležna številnih komplimentov. Njen modni okus skoraj nikoli ne zgreši, vse več pozornosti v družini pa priteguje tudi naslednja španska kraljica. Ime ji je Leonor, prestolonaslednica je hči kralja Filipa VI. in kraljice Letizie. 

Profimedia

Rodila se je leta 2005. Ker kralj in kraljica nimata moških potomcev, Leonor nosi naziv asturijske princese in je naslednja v vrsti za španski prestol. Stara je 17 let in že velja za eno najlepših princesk na svetu.

Profimedia

Če bi teoretično kralj Filip imel zakonitega sina, bi Leonor izgubila naslov in pravico do prestola. Vendar je malo verjetno, da bi se kaj takega zgodilo. 17-letna Leonor bo tako nekega dne postala španska kraljica.

Profimedia

Čeprav španska kraljeva družina ne uživa takšne mednarodne popularnosti kot recimo britanska, je Leonor v svoji državi zelo priljubljena in spoštovana, saj kraljeve dolžnosti opravlja že od svojega desetega leta.

Profimedia
Profimedia
Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?