(FOTO) Ekskluzivna zabava v črnem: Marko Verdev visoko nad Mariborom proslavil kontroverzno knjigo in zbral znane obraze

Za.B
24.10.2024 12:13

Marko Verdev, prvi mož podjetja Mikro+Polo, bivši mož zelo znane žene, oče treh otrok in mož mlajšega moža je med bralce poslal verjetno najbolj iskreno slovensko biografijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Knjiga jih je povezala. Provokativni pogovor brez filtra. Pisateljica in voditeljica Maja Monrue, pisatelj Davorin Lenko, Marko Verdev, direktor in urednik Beletrine Mitja Čander in Večerov novinar Denis Bende Živčec.
Marko Pigac/mp Produkcija

Brez filtra, celofana in sladkornega posipa. Zgolj neolepšana življenjska zgodba enega najbolj netipičnih slovenskih gospodarstvenikov, ki je sedaj svoje mesto našla tudi v knjigi. Na svoj rojstni dan je Marko Verdev, direktor podjetja Mikro+Polo, v mariborskem Luftu visoko nad mestom predstavil svojo biografijo Govorim, v kateri se razgali "do spodnjic in še dlje", kot pravijo tisti, ki so jo že prebrali.

Marko Verdev in Maja Monrue. Voditeljica Boba leta je povezovala tudi predstavitev njegove biografije.
Marko Pigac/mp Produkcija

Ekskluzivni dogodek, na katerem so bila zapovedana črna oblačila, da je gostiteljeva rožnata žarela še bolj, je zbral njegove najtesnejše podpornike, prijatelje in druge, ki so tako ali drugače zaznamovali njegovo nenavadno, vzponov in padcev polno pot. Knjiga govori o blišču in bedi poslovnega sveta, izgorelosti, depresiji, terapiji, pa tudi homoseksualnosti, s čimer podira tabuje in odpira vrata. Verdev o sebi rad pove, da je bivši mož nekdanje zelo znane članice Power Dancers, oče treh sinov in srečen mož mlajšega moža.

Močna družinska podpora. Markova nekdanja žena Mateja Podgornik, sicer tudi akterka v knjigi, s podmladkom. 
Marko Pigac/mp Produkcija

Zelo iskren in provokativen pogovor o knjigi je vodila pisateljica Maja Monrue, sicer tudi voditeljica Boba leta, v pogovoru pa so ob Verdevu sodelovali tudi pisatelj Davorin Lenko, ki je v knjigi ubesedil Markovo izpoved, direktor založbe Beletrina Mitja Čander in Večerov novinar Denis Bende Živčec, ki je knjigi prispeval uradno recenzijo. 

V večeru sta uživala tudi zvezdnika šova Super par in podkasterja Silvo Bezjak in Melita Biserkova. Luft, predstavitev knjige Govorim, Marko Verdev
Marko Pigac/mp Produkcija/pigac.

Marko Verdev je o sebi v knjigi Govorim zapisal: "Prva tri leta sem molčal, nato govoril kot 'raztrgan dohtar' in bral knjige kot za stavo. Bil sem čistilec, inkasant, plesalec in študent z več fakultetami, kot ima avto koles. Ustanovitelj plesne šole, sodnik in trener z evropskim naslovom. Sem ponosen gimnazijski maturant z diplomo v srcu, zagnan upornik in spontan podjetnik. Življenje je uganka in moj oder je svet."

Jasno sporočilo na gostiteljevem hrbtu: Kdor je brez greha, naj prvi vrže kamen. 
Marko Pigac/mp Produkcija

Je direktor mariborskega podjetja Mikro+Polo, enega glavnih dobaviteljev laboratorijske in diagnostične opreme v Sloveniji. Poslovnež z (za slovenske standarde) nenavadnimi vodstvenimi pristopi in nekonvencionalnim videzom (direktor s tatuji in piercingi) z neizprosno iskrenostjo spregovori o lastni homoseksualnosti, drogah, depresiji in anksioznosti, o družini in ljubezni ter nujnosti prevzemanja odgovornosti za lastno življenje.

Novi knjigo so srečo na poti bralcev zaželeli tudi Karmen Auer, Sandra Auer in partner Rok Dajčman. Luft, predstavitev knjige Govorim, Marko Verdev
Marko Pigac/mp Produkcija/pigac.

Preko teh tem (pogosto pa že kar stigem), ki zaradi svoje vseprisotnosti v današnji družbi lahko nagovarjajo kar najširšo publiko, avtorja bralcem predstavlja tudi plat podjetništva, ki je javnosti pogosto nezaznavna: čustveno, človeško plat, polno dvomov in preprek pa tudi izjemnih dosežkov in uresničenih vizij.

Miran Bende Živčec, lastnik potovalne agencije Galileo 3000, in večerovec Denis Bende Živčec, ki je prispeval uradno recenzijo, objavljeno na hrbtni strani knjige Govorim. 
Marko Pigac/mp Produkcija

Davorin Lenko je pisatelj, pesnik, esejist in glasbeni kritik. Na Filozofski fakulteti v Ljubljani je študiral primerjalno književnost in diplomiral leta 2012. Kratko prozo, eseje in poezijo je objavljal v vseh pomembnejših slovenskih literarnih revijah, njegova dela pa so bila vključena v domače in tuje antologije.

Powerki Špela Peklar in Cvetana Rozman.  
Marko Pigac/mp Produkcija

Leta 2013 je izšel njegov romaneskni prvenec Telesa v temi, ki mu je prinesel dve pomembni nagradi in bil preveden v nemščino.

Boru Greinerju, odgovornemu uredniku Radia City, je ta večer družbo delala sodelavka Natalija Veronik. Luft, predstavitev knjige Govorim, Marko Verdev
Marko Pigac/mp Produkcija/pigac.

Denis Bende Živčec pa je v recenzijo zapisal: "Ob branju biografije Govorim ugotoviš, da v resnici o prostranstvih in ovinkih njegovega včasih psihedelično pisanega, včasih darkersko mračnega vesolja ne veš ničesar. Z vsako stranjo spremljaš za slovenski prostor še ne videno vivisekcijo v vseh pogledih netipičnega človeka. Kot bi se obduciral, a hkrati ostal šarmantno zapisan svojemu stališču, da je življenje prekratko, da bi ga jemal preresno. Občutek dveh knjig v eni. Kot bi deček, ki je nekoč za plačilo pomival domače stopnice, in prodoren poslovnež, ki s podobo, nekonvencionalnimi potezami in življenjskim slogom sesuva zastarele stereotipe, ne bila ista oseba. A sta. Le življenje se je zgodilo vmes. V vseh svojih odtenkih. Stari in novi Marko se največkrat srečata prav v trenutkih, ko tla izgubijo trdnost, ko potetoviran in preboden poslovnež, že zdavnaj osvobojen dušečega objema kravate, za iskanje rešitev potrebuje nekaj pobalinskega rokenrola." In dodaja: "Utrgana, možata in še nevideno iskrena zgodba Slovenca, ki ne paše, niti ne želi v nobeno škatlo. Niti v njej ne bi dobro izgledal."

Nekdanji masterchefovec in podjetnik Luigi Petrella s svojo Tejo Pihlar, sodelavko podjetja Mikro+Polo. 
Marko Pigac/mp Produkcija
Knjige na knjigarniških policah vsekakor ni težko opaziti.  
Marko Pigac/mp Produkcija
Provokativni pogovor brez filtra. Maja Monrue, pisatelj Davorin Lenko, Marko Verdev, direktor in urednik Beletrine Mitja Čander in Večerov novinar Denis Bende Živčec. 
Marko Pigac/mp Produkcija
Voditeljica Mojca Pehant, Lidija Divjak Mirnik in profesorica SEŠ Bronja Jarc. Luft, predstavitev knjige Govorim, Marko Verdev
Marko Pigac/mp Produkcija/pigac.
Po predstavitvi knjige se je v Luftu zgodil "silent party" s kar dvema didžejema. 
Marko Pigac/mp Produkcija
Silent party je uspel na polno.  Zabavala se je tudi ekipa Beletrine  - Aleš Vesel, Tina Kralj, Tjaša Lešnik in Branka Fišer.  
Marko Pigac/mp Produkcija
Ti si bomba! Svetotrojiški župan David Klobasa je užival v družbi powerk in drugih gostov. Luft, predstavitev knjige Govorim, Marko Verdev
Marko Pigac/mp Produkcija/pigac.
Humanitarec Boris Krabonja iz društva UP-ornik je z Markovim podjetjem Mikro+Polo povezan v humanitarnih projektih. 
Marko Pigac/mp Produkcija
Petra Greiner je uživala v zelo šarmantni družbi zmagovalca Masterchefa Anžeja Kuplenika in Zorana Franca. Luft, predstavitev knjige Govorim, Marko Verdev
Marko Pigac/mp Produkcija/pigac.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta